Culinair event. In het Atrium van ROC

Donderdag 28 mei organiseerden 30 studenten een culinair event. In het Atrium (de centrale hal) van de ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo staan op dit moment 8 verschillende pop-up restaurants. Dit is een eindexamenopdracht voor de vierdejaarsstudenten van de opleiding Manager/ondernemer horeca. Elk groepje van 4 studenten (en 1culinair event. In het Atrium  groepje van 2) zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen restaurant (hun eigen ‘mini-onderneming’). Zo hebben ze een thema (bijv. Amerikaans of gezellig bourgondisch) gekozen en hier het menu en de inrichting van hun restaurant op aangepast. Gisteren is begonnen met het inrichten van de verschillende restaurants (zie foto’s) en vandaag volgt de aankleding en de finishing touch. Elk groepje heeft zelf gezorgd voor ca. 40 gasten voor hun eigen restaurant. De vaardigheden Leidinggeven en Organiseren worden ‘s avonds geëxamineerd door horecaondernemers en managers uit het regio.

Bedrijven die examineren zijn De Bloemenbeek (De Lutte), Nielz (Almelo), Preston Palace (Almelo), Wijnlokaal Cuvee (Enschede), Hotel Hof van Twente (Hengevelde), Kampkuiper (Harbrinkhoek), Landgoed de Holtweijde (Lattrop) en La Cucina (Enschede).

Wij ervaren dit als een bijzonder en uniek examenproject en ook de studenten vinden het een uitdagende vorm van onderwijs waar theorie en praktijk samen komen.

culivent roc (1) culivent roc (2) culivent roc (3) culivent roc (4) culivent roc (5) culivent roc (6) culivent roc (7) culivent roc (8) culivent roc (9) culivent roc (10) culivent roc (11) culivent roc (12) culivent roc (13) culivent roc (14) culivent roc (15) culivent roc (16) culivent roc (17) culivent roc (18) culivent roc (19) culivent roc (20) culivent roc (21)