Een verrassende nieuwe outfit van de Schellevissen.

Het “Viswijvenkoor”de Schellevissen heeft op 28 mei tussen 18.00uur en 20.00uur ter ere van de opening van het stadhuis Almelo enkele optredens verzorgen. Zij zijn daar voor het eerst te zien in hun spiksplinternieuwe outfit.

De term “Viswijvenkoor” linkt naar een cultureel gegeven.Ze verwijst naar de glorietijd van de zeevaart waar de viswijven aan de kade voor het thuisfront “hun mannetje”stonden. Met deze stoere, sociale en zelfstandige vrouwen wil het koor wel vergeleken worden. Vol trots en enthousiastme¬† zingen zij in verschillende talen liedjes over de zee. Onder professionel leiding van de dirigente Andrea Klooster laten zij dat meerstemmig horen.

Het combo bestaat uit: bassist Henk Slot, gitarist Pierre wolters en de accordeonisten Lucy Bos, Harry Jansen en Adri Eusterbrock. De dames Ineke Mossou en Gerri Hekkert bespelen de conga’s.

Tien jaar geleden begon het koor in een wat tradionele viswijvenoutfit. Dat veranderde door de tijd heen en de kleding werd steeds moderner.

Nu is de tijd rijp voor een moderne viswijvenkleding met een knipoog naar het verleden.

Het ziet er mooi en verrassend uit en de 65  dames van het koor zijn er erg blij mee

m_COEN0664