Op weg naar De Hel van Twente 2015

Grootste midweekse toertocht

De Hel van Twente is de grootste midweekse toertocht van Nederland en heeft volledige uitgepijlde afstanden van 60, 100 en 160 kilometer met voldoende verzorgingsposten. Tussen 08.30 – 09.30 uur konden de deelnemers van start bij voetbalvereniging PH in Almelo op sportpark Schelfhorst. Hier zijn volop parkeerplaatsen, een bewaakte fietsenstalling en douche– en kleedruimten.

Afwisselend parcours

De “Hel” kent een afwisselend parcours door de mooiste delen van Twente en de Grafschaft Bentheim. Het glooiende heuvellandschap, de vlakke weilanden, de beboste natuurgebieden worden afgewisseld met de open akkers.

Wat maakt de Hel tot de Hel?

Dat is de combinatie van het parcours en de elementen. Richting Duitsland heb je vaak de wind in de rug, maar daar beland je in het heuvelgebied met veel klimmetjes. Deze gaan uiteindelijk toch in de kuiten zitten. En dan begint de tocht terug, tegen de wind in, naar Almelo. Als de man met de hamer langskomt is dat laatste stuk echt een hel. Maar wel een schitterende tocht.

naar de hel van twente (1)

H van Limbeek  van de Plus verzorgde weer  de lunch pakketten

naar de hel van twente (2)

Even inschrijven de eersten al om kwart over acht

naar de hel van twente (3) naar de hel van twente (4) naar de hel van twente (5)

 

Alles werd weer met een vriendelijk gezicht in geschreven

naar de hel van twente (6)

 

Even een bandje aan de fiets en pols  voor de eind controller voor de fiets bij de juiste persoon

naar de hel van twente (7)

De laatste reparatie even

naar de hel van twente (8) naar de hel van twente (9)

En dan op weg naar de hel van Twente

naar de hel van twente (10) naar de hel van twente (11) naar de hel van twente (12) naar de hel van twente (13) naar de hel van twente (14) naar de hel van twente (15) naar de hel van twente (16) naar de hel van twente (17) naar de hel van twente (18) naar de hel van twente (19) naar de hel van twente (20) naar de hel van twente (21) naar de hel van twente (22) naar de hel van twente (23) naar de hel van twente (24) naar de hel van twente (25) naar de hel van twente (26) naar de hel van twente (27) naar de hel van twente (28) naar de hel van twente (29) naar de hel van twente (30) naar de hel van twente (31) naar de hel van twente (32) naar de hel van twente (33) naar de hel van twente (34)

Voor meer foto’s kijk boven bij OYPO