SP-Tweede Kamer op werkbezoek bij Carintreggeland

HENGELO – SP-Tweede Kamerbeleidsmedewerkers Femke Post en Hanne Drost bezochten gisteren Carintreggeland. De SP liet zich tijdens dit werkbezoek informeren over de gevolgen van de veranderingen in de zorg voor Carintreggeland en haar klanten. Specifiek was er aandacht voor de ontwikkelingen in de wijkverpleging; de veranderingen in de wijk en de rol van de wijkverpleegkundigen in sociale wijkteams.

Locaties  Carintreggeland
Er zijn diverse locaties bezocht. Zoals Carintreggeland Huis De Schutse en Eltheto in Rijssen. In Eltheto is gesproken over de nieuwe zorgvormen ZorgZekerWonen en over Zorg en Welzijn. In Bellinckborg in Hengelo is het Huis van de Toekomst bekeken en gesproken over hoe technologie gebruikt kan worden voor gemaks- en welzijnsdiensten, veiligheidsaspecten en zorg.

Leergroep Perfecto

Het werkbezoek is afgesloten met een korte ontmoeting met deelnemers van de Perfecto-leergang. Perfecto wil medewerkers van Carintreggeland ondersteunen bij de ontwikkeling van vakinhoudelijk leiderschap. De leergang heeft als doel verzorgenden te stimuleren meer invloed uit te gaan oefenen op de inhoud van hun eigen werk. En dat verzorgenden actief een bijdrage leveren aan verbeteringen en vernieuwingen in de zorg.

ARF_5150