Almelo ontwaakt

Door Almelo Promotion en de organisatie van de Almelo Allee (op 20 september a.s.) zijn wij Hardloopschool De Mooie Vrouw gevraagd of wij mee wil werken aan het maken van een promotiefilm over Almelo en het evenement Almelo Allee. Ik heb de beschikking gekregen over een gopro (actiecamera) waarmee ik tijdens de trainingen wat opnames kon maken (van de trainingen en het gebied waarin we trainen). De bedoeling is dat ik het gebied Almelo Noord-Oost en de binnenstad in beeld probeer te brengen. Een aantal anderen zullen dat doen voor Almelo Zuid en Almelo West.

Voor wat betreft het project ‘binnenstad’ heb ik bedacht zaterdagochtend, 20 juni, een ochtendloop te organiseren met als thema “Almelo ontwaak(t): Almelo nog in ruste: word wakker, want er is zoveel moois te zien en te doen”.

Tijdens onze training rennen we langs de hotspots van Almelo (Doelengebied, Huize Almelo, Gravenallee, Kolkje, Wevershuisje, Jan Muldersteeg, Markt, het nieuwe gemeentehuis, bibliotheek, rechtbank, etc., etc.). Aan was de taak om  een training te verzorgen en die mooie plekjes ook vast te leggen op camera. Gelukkig is trainster Geerda er ook bij, dus zij kan dan wat trainingstaken van mij overnemen  De lengte van het traject bedraagt exact 5 km en tijdens deze training worden ook oefeningen etc. opgenomen. Al met al zal de training ruim een uur duren.

Het is de bedoeling om uiterlijk om 07.00 uur te vertrekken bij het pand van de Gildebakker (Ootmarsumsestraat). Bij de parkeerplaatsen (gebied Winkelsteeg en gezondheidscentrum Graven Esch) kun je ook je auto of je fiets parkeren. De route zal eindigen voor het Wetshuys, waar we na afloop koffie/thee kunnen drinken (aangeboden door het Wetshuys en geregeld door Monica Egberts; echt top). De gildebakker heeft krentenwegge beschikbaar gesteld: ook super!!

Fotograaf  Roel Immink en Twentsefotosite

almelo ontwaakt (1)Een vrouw is ijdel zelfs s’morgens vroeg

almelo ontwaakt (2)almelo ontwaakt (3)almelo ontwaakt (4)almelo ontwaakt (5)

Even bij de Gilde bakker die bood ons de krentewegge  aan

almelo ontwaakt (6)almelo ontwaakt (33)almelo ontwaakt (35)almelo ontwaakt (36)almelo ontwaakt (37)almelo ontwaakt (38)almelo ontwaakt (39)almelo ontwaakt (40)almelo ontwaakt (41)almelo ontwaakt (42)almelo ontwaakt (43)almelo ontwaakt (7)almelo ontwaakt (8)almelo ontwaakt (9)almelo ontwaakt (10)almelo ontwaakt (44)almelo ontwaakt (45)almelo ontwaakt (46)almelo ontwaakt (11)

He wat is dat daar gauw weg wezen

almelo ontwaakt (47)almelo ontwaakt (48)almelo ontwaakt (49)almelo ontwaakt (50)almelo ontwaakt (51)almelo ontwaakt (52)almelo ontwaakt (53)almelo ontwaakt (54)almelo ontwaakt (55)almelo ontwaakt (17)almelo ontwaakt (18)almelo ontwaakt (19)almelo ontwaakt (20)almelo ontwaakt (21)almelo ontwaakt (22)almelo ontwaakt (23)almelo ontwaakt (24)almelo ontwaakt (25)almelo ontwaakt (26)almelo ontwaakt (27)almelo ontwaakt (28)almelo ontwaakt (29)almelo ontwaakt (30)almelo ontwaakt (31)almelo ontwaakt (12)almelo ontwaakt (13)almelo ontwaakt (32)almelo ontwaakt (14)

En toen was er koffie aangeboden door ‘t Wetshuys en de Krentewegge door de Gildebakker

almelo ontwaakt (15)almelo ontwaakt (16)

ALLE FOTO’S STAAN  OP  OYPO