Bloemetje van de maand Juni

Het bloemetje van de maand juni, geschonken door “De Bloemenschuur”, is deze maand uitgereikt door voorzitter Emiel Nijmeijer aan de eigenaren van de dierenbegraafplaats “Vennenberg” te Dalfsen.

Een huisdier verliezen kan één van de meest pijnlijke ervaringen zijn die iemand in zijn leven heeft. We weten dat mensen soms hun meest intieme verhalen aan hun huisdier toevertrouwen. Vaak meer dan dat ze hun familie en vrienden toevertrouwen. We weten hoe belangrijk huisdieren voor mensen kunnen zijn. Mensen die niet in staat zijn om kinderen te krijgen, kunnen zelfs ouderlijke gevoelens voor hun huisdier voelen. Men kan enorm gehecht zijn aan zijn of haar huisdier. En als zo’n huisdier komt te overlijden, zijn de emoties intens.

Vele mensen vroegen ons of wij een adres wisten om hun huisdier een waardige laatste rustplaats te bezorgen.

Hun motto is

“Een prachtige laatste rustplaats voor uw huisdier”.

Hein, Marietje en zoon Jefrem Hulsman hebben in 1986 het idee opgevat om een dierenbegraafplaats te maken. In 1992 is die eindelijk van start gegaan.

De “Vennenberg” is de enige dierenbegraafplaats in Overijssel en werkt sinds kort samen met de stichting Dieren Welzijn Centrum Almelo.

Ondertussen liggen er 2800 dieren begraven.

Wilt u meer weten over de begraafplaats dan kunt u telefonisch contact zoeken onder nummer 0529 – 40 13 18 of mailen op info@vennenberg.nl.

Draagt u dierenwelzijn een warm hart toe neem dan met ons contact op onder nummer 06- 53 87 85 57 of mail ons DWCAlmelo@gmail.com

bloemetje van de maand (1) bloemetje van de maand (2) bloemetje van de maand (3) bloemetje van de maand (4) bloemetje van de maand (5) bloemetje van de maand (6)