Veteranenbijeenkomst en Wall of Honour in stadhuis

Veteranenbijeenkomst en Wall of Honour in stadhuis

De gemeente Almelo organiseert ook dit jaar een veteranenbijeenkomst. De Almelose veteranen zijn uitgenodigd om woensdagavond 17 juni bij elkaar te komen op de eerste verdieping in het stadhuis.

Na het traditionele welkomstwoord door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, werd een  documentairefilm vertoond, samengesteld door de NIMH, (Nederlands Instituut Militaire Historie) waarin verschillende missies naar voren komen, zoals Nederlands-Indië, Korea, Libanon, voormalig Joegoslavië enz. Aansluitend is er gelegenheid, onder het genot van een hapje en een drankje, met elkaar van gedachten te wisselen.

De Nederlandse Veteranendag (dit jaar op zaterdag 27 juni in Den Haag) is een nationaal initiatief. Een cadeau voor alle veteranen. Een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor veteranen centraal staat. Bedoeld voor alle veteranen, zowel ‘oude’ veteranen (WO II en het KNIL) als ‘jonge’ veteranen, ingezet in vredesmissies. Vanaf het begin een groot succes. Aan Nederlandse gemeenten wordt ieder jaar gevraagd om rondom de Nederlandse Veteranendag ook aandacht te besteden aan de lokale veteranen. Almelo doet dit sinds 2010.

Wall of Honour

In het Almelose stadhuis staat tot 24 juni in de publiekshal een Wall of Honour. een ‘muur’ waar inwoners een Witte Anjer kunnen prikken om hun respect te tonen voor de Nederlandse veteranen en waar ze ook een boodschap voor de veteranen kunnen schrijven.

Alle gemeentelijke Walls of Honour worden op zaterdag 27 juni opgesteld in een lang lint vanaf station Den Haag Centraal richting Het Malieveld, waar een groot muziekfestijn wordt georganiseerd.

veteranen (1) veteranen (2) veteranen (3) veteranen (4) veteranen (5) veteranen (6) veteranen (7) veteranen (8) veteranen (9) veteranen (10) veteranen (11) veteranen (12) veteranen (13) veteranen (14) veteranen (15) veteranen (16) veteranen (17) veteranen (18) veteranen (19) veteranen (20) veteranen (21) veteranen (23)