De Twentse Fietsvierdaagse

De Twentse Fietsvierdaagse vanuit Almelo is een traditie van vier dagen fietsen in de mooie natuur van Oost Nederland. Twente is een streek met veel fietspaden en prachtige landwegen door koren- en maïsvelden, langs “de Doorbraak” die door deze regio slingert, langs molens en kastelen, langs musea, wijngaarden en oude historische gebouwen.

Voor de kinderen zijn er stopplekken met volop speelgelegenheden. Fietsen door Twente is vier dagen genieten van natuur en cultuur.

 

De Twentse Fietsvierdaagse start dagelijks in Almelo vanaf Preston Palace en vindt plaats van dinsdag 28 juli tot en met vrijdag  31 juli 2015.

Er zijn diverse afstanden om te fietsen: 25/30, 45 en 65 kilometer.

Iedere dag kan opnieuw een keuze worden gemaakt welke afstand gefietst gaat worden, ook is het mogelijk om per dag deel te nemen.

Kinderroute

Voor de jonge fietsers of de kinderen die bij vader, moeder, opa of oma achterop de fiets zitten,  is er weer een speciale kinderroute van zo’n 25 km. Onderweg zijn er stopplekken waar allerlei leuke kinderactiviteiten plaatsvinden. De jonge deelnemer krijgt een boekje, waarmee men aan al deze activiteiten gratis kan meedoen. Aan de finish is er na vier dagen een feestelijk onthaal en krijgen de kinderen herinneringsmedaille.

Scootroute

De organisatie van de Twentse Fietsvierdaagse wil een zo breed mogelijke groep deelnemers bereiken. Daarom zijn er speciale routes van zo’n 25 km. uitgezet voor mensen met lichamelijke beperkingen of problemen met het evenwicht en die gebruik maakt van een aangepaste fiets of een scootmobiel.  Van driewielfietsen tot rolstoelfietsen en van tandems en duofietsen tot comfortfietsen met lage instap.

De dagelijkse start- en finishplaats is voor alle deelnemers hetzelfde. N.l. van Preston Palace. Er is één verschil, de Scootroute start dagelijks om 10.30 uur.  Op deze wijze kan men rustig fietsen op fietspaden en wegen, die niet overvol zijn vanwege grote groepen fietsers.

NIEUW –  Routeaanduiding met pijlen

Dit jaar zullen voor het eerst alle routes aangeven worden door pijlen.

Dat betekent, dat men ontspannen kan fietsen aan de hand van pijlen, die de route aangeven.  Daarnaast zal er ter ondersteuning nog een gedrukte route worden meegegeven.

Zo wordt fietsen een sportieve belevenis met volop aandacht voor de natuurlijke omgeving.

FIETSVIERDAAGSE (20)

 Er zijn nu al ruim 250 inschrijvings-

FIETSVIERDAAGSE (1)

De eerste inschrijving  die man achter dat bord moest even gluren wie dat was

FIETSVIERDAAGSE (2)

De route van de eerstedag

FIETSVIERDAAGSE (3) FIETSVIERDAAGSE (4)

Daar heb je hem weer nu op de computer aan het gluren

FIETSVIERDAAGSE (5)

Alle informatie over Almelo

FIETSVIERDAAGSE (6) FIETSVIERDAAGSE (7)

De eerste scootmobiel is er ook al om in te schrijven

FIETSVIERDAAGSE (8)

Even over het weer praten voor morgen

FIETSVIERDAAGSE (9)

Dat is top

FIETSVIERDAAGSE (10)

Alle maal inschrijven

FIETSVIERDAAGSE (11) FIETSVIERDAAGSE (12) FIETSVIERDAAGSE (13) FIETSVIERDAAGSE (14) FIETSVIERDAAGSE (15) FIETSVIERDAAGSE (16)

Links de nieuwe penning meester en rechts de oude

FIETSVIERDAAGSE (17) FIETSVIERDAAGSE (18) FIETSVIERDAAGSE (19)

Ja wij zijn de klaar voor

FIETSVIERDAAGSE (20)