Tijdcapsule wordt ingegraven in Almelo

Ingraven van tijdscapsule in Almelo

De Tijdcapsule Almelo is officieel aangegeven bij de International Time Capsule Society in Atlanta, Georgia USA. Deze Amerikaanse instelling houdt een databank bij van alle tijdcapsules in de wereld.

Diegenen die tijdgetuigen zijn van het officiële moment van het ingraven van de Almelose tijdcapsule op 3 juli ontvangen allen een oorkonde van aanwezigheid.

Tijdcapsule wordt ingegraven in Almelo

Afgelopen schooljaar heeft IJver filmeducatie in het kader van het project “Dit is zóóó 2014” scholen van het voortgezet onderwijs in Almelo bezocht. Jongeren hebben in een DWDD achtige setting video’s gemaakt, over wat ze voor 2030 willen meenemen vanuit 2014. De meest uiteenlopende onderwerpen kwamen aan bod. Een aantal van deze onderwerpen zijn bijgevoegd.

De gemaakte video’s worden nu op een harde schijf opgeslagen om daarna op bijzondere wijze gearchiveerd te worden in het Stadsmuseum Almelo. Deze archivering bestaat uit het plaatsen van de harde schijf in een tijdcapsule, die in de tuin van het museum wordt ingegraven. De tijdcapsule is speciaal ontworpen voor dit project en zal over 15 jaar geopend worden door een aantal time keepers.

Wat nemen we mee naar de toekomst! Een kort overzicht.

-Bomen en beschermde dieren. -Enzo Knol en andere bloggers. -Het idee van duurzame energie.

-Netflix, het kijken van tv on demand. -Downloaden van muziek. -Selfies maken.

-Het Almelose of het Twentse accent. -De Vietnamese loempia kraam op de markt.

-Echte winkels in Almelo in plaats van alleen maar webwinkels

-De zorg voor mensen.-Social media, zoals facebook.

-Hardstyle muziek -De musical van Katoen en nu. -Heracles

-Vespa, rijden op een scooter.-Vuurwerk afsteken tijdens oudjaar.

-Smartphones. -Zwarte Piet.-Mac Donalds, het eten van fastfood.

-Uitgaan in Almelo.-Het beschikken over voldoende geld. -Het spelen van games.

tijd capsule (1) tijd capsule (2) tijd capsule (3) tijd capsule (4) tijd capsule (5) tijd capsule (6) tijd capsule (7) tijd capsule (8) tijd capsule (9) tijd capsule (10) tijd capsule (11) tijd capsule (12) tijd capsule (13) tijd capsule (14) tijd capsule (15) tijd capsule (16) tijd capsule (17) tijd capsule (18) tijd capsule (19) tijd capsule (20) tijd capsule (21) tijd capsule (22) tijd capsule (23) tijd capsule (24) tijd capsule (25) tijd capsule (26) tijd capsule (27) tijd capsule (28) tijd capsule (29) tijd capsule (30) tijd capsule (31) tijd capsule (32)