Indië herdenking

In het Hagenpark is de jaarlijkse Indië herdenking gehouden.

Sfeervolle Indieherdenking

Met een plechtige bijeenkomst bij het Indiemonument in het Hagenpark zijn vrijdag de uit Almelo afkomstige militairen herdacht die in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden in het toenmalige Nederlands-Indië en Nieuw Guinea. Bij de herdenking waren circa honderd mensen aanwezig. de plechtigheid werd muzikaal omlijst door het Almeloos mannenkoor, dat onder andere het Wilhelmus ten gehore bracht. Verder werden er gedichten voorgelezen en hield prof. dr. Anne van der Meiden een lezing over het nut van herdenken. Heel bijzonder was  de bijdrage van Evert Draaier, zoon van een Indiëveteraan, die een persoonlijk verhaal vertelde over oorlogstrauma’s en wat die met een mens kunnen doen. De herdenking, die werd opgeluisterd door de aanwezigheid van oude legervoertuigen van de vereniging ‘Keep them Rolling’ , werd besloten met het leggen van kransen.

 

doden herdenking (1) doden herdenking (2) doden herdenking (3) doden herdenking (4) doden herdenking (5) doden herdenking (6) doden herdenking (7) doden herdenking (8) doden herdenking (9) doden herdenking (10) doden herdenking (11) doden herdenking (12) doden herdenking (13) doden herdenking (14) doden herdenking (15) doden herdenking (16) doden herdenking (17) doden herdenking (18) doden herdenking (19) doden herdenking (20) doden herdenking (21) doden herdenking (22) doden herdenking (23) doden herdenking (24) doden herdenking (25) doden herdenking (26) doden herdenking (27) doden herdenking (28) doden herdenking (29) doden herdenking (30) doden herdenking (31) doden herdenking (32) doden herdenking (33) doden herdenking (34) doden herdenking (35) doden herdenking (36) doden herdenking (37) doden herdenking (38) doden herdenking (39) doden herdenking (40) doden herdenking (41) doden herdenking (42)