Profronde moet nog meer gaan leven door etalagewedstrijd

Profronde moet nog meer gaan leven door etalagewedstrijd

De Profronde Almelo wil een steeds groter publiek gaan aanspreken en een steeds groter aantal mensen actief betrekken bij het grote sportevenement. Dit jaar probeert het bestuur de middenstand (nog meer) te binden door het uitschrijven van een Etalagewedstrijd. Bedoeling is dat winkeliers hun etalages gaan verfraaien en er het thema van wielrennen of de Profronde Almelo aan geven.

In de weken voor de Grand Depart, de start van de Tour de France in domstad Utrecht, speelde de Utrechtse middenstand geweldig in op de grootste wielerwedstrijd ter wereld. De stad kleurde geel en het ene na het andere uitstalraam werd getransformeerd in prachtige taferelen, met gebruik van fietsen, petjes, shirts, foto’s, hekwerk, vlaggetjes en nog veel meer attributen die verwezen naar de Tour de France.

Het bracht de Profronde Almelo op het idee om een etalagewedstrijd uit te schrijven voor de Almelose winkeliers. De oproep om mee te doen werd verspreid door de gemeente via haar nieuwsbrief voor de middenstanders in de binnenstad. De spelregels zijn buitengewoon simpel: maak een mooie etalage die refereert aan de Profronde op vrijdag 28 augustus. Een jury van de Profronde bekijkt de etalages en kiest daaruit haar favoriet. De winnaar wordt bekend gemaakt op de dag van de Profronde in het nieuwe VIP Paviljoen in het voormalige pand van Scheer en Foppen op het Marktplein.

Hoeveel middenstanders de uitdaging van de Profronde aangaan, is nog niet bekend. Maar de eerste actieve ondernemers zijn al aan de slag. Zoals Wieger en Marlien de Vries, eigenaren van een van Almelo’s toonaangevende modezaken Split Level aan de Grotestraat Zuid. De Vries beschouwt de Etalagewedstrijd niet eens als een extra opgave. Hij besteedt altijd veel zorg en aandacht aan zijn etalages en probeert al sinds jaar en dag in de dagen voor de Profronde het thema wielrennen leuk weer te geven.  Dit keer zeult hij onder meer een prachtige, roestige oude fiets in de nieuwe najaarstinten in zijn etalage. ‘Leuk initiatief’, vindt hij de Etalagewedstrijd. ‘Ik hoop echt dat er heel veel winkeliers aan mee gaan doen, zodat de Profronde – nog meer – gaat leven in de stad.’

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 28 augustus. Het programma begint om 16.30 uur met de Rabo Dikke Bandenrace. Daarna om 17.45 uur de reclamekaravaan en om 19.45 uur de Profronde. De finish is om ongeveer 22.00 uur.

Deze foto is gemaakt bij Spitlevel vorigjaar

Etalagewedstrijd Profronde