Ambulance voor Gambia

Ambulance voor Gambia

Bij transportbedrijf Bolk aan de Plesmanweg is gisteren een enorme zeecontainer volgepakt met hulpgoederen voor drie projecten in Gambia. Het gaat onder meer om medische apparatuur, medicijnen en kleding, maar het meest bijzondere is de Twentse ambulance. De Chevrolet van het bouwjaar 2002 is geschonken door de Stichting Twentsewens Ambulance. De hulpactie is een initiatief van OOZT.nl, een samenwerkingsverband van de Travel Health Clinic, de Twente Dakar Foundation en ZGT-Overzee. De hulpgoederen zijn vier weken onderweg. Als ze in Gambia aankomen arriveert ook een team van verpleegkundigen uit Twente, die de mensen in Gambia leren hoe ze met de medicijnen, de apparatuur en de ambulance om moeten gaan.

gambia (1) gambia (2) gambia (3) gambia (4) gambia (5) gambia (6) gambia (7)

Cor Havelaar heeft de Ambulance gebracht

gambia (11)

gambia (10)

gambia (9)

Deze vrijwilligers hebben de container geladen

gambia (8)Eerst de goederen de in   En dan gaat de Ambulance in de container