Anti-pestvoorstelling bij Naxt

Anti-pestvoorstelling  tijdens Week tegen Pesten

Het Pius X College, locatie Aalderinkshoek, besteedt deze week aandacht aan de Week tegen Pesten (21 t/m 25 september). Op woensdag 23 september speelt Theatergroep PlayBack – voor de 350e keer in het voortgezet onderwijs – de voorstelling LIKE: een interactieve theatervoorstelling die jongeren confronteert met emotionele gevolgen van (online) pesten.

Op het Pius wordt het hele jaar door aandacht besteed aan het tegengaan van pesten, maar de school doet graag iets extra’s in deze speciale week. Directeur Frans Schoondermark: “Om goed te kunnen presteren moeten kinderen zich veilig en vertrouwd voelen, op school en thuis. Daar besteden we veel aandacht aan. We accepteren pestgedrag niet. Niet in het echte leven en niet online. Daar letten wij op en we verwachten daar ook een actieve rol in voor de ouders, maar op de eerste plaats moeten de leerlingen zelf goed doordrongen worden van de impact van pesten of gepest worden via internet. Het is daarbij goed te weten dat alles wat in het echte leven strafbaar is, dat ook online geldt. Het kinderen bewust maken van je eigen handelen wordt ondersteund door dit theater.’”

“Pesten bespreekbaar maken”

De afgelopen twee jaar bereikte PlayBack ruim 25.000 jongeren met deze voorstelling over pesten, de pijn van buitengesloten worden en de invloed van social media. LIKE brengt de dialoog tussen jongeren op gang en laat hen nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen. “Wij maken met deze interactieve voorstelling pesten, een belangrijk thema voor jongeren, bespreekbaar. We willen zowel pesters, gepeste jongeren en omstanders bewustmaken van groepsdruk en rolpatronen. Hiermee bieden we leerlingen en docenten inzicht in pestgedrag en waar hun eigen verantwoordelijkheid ligt”, zegt artistiek directeur Kim Zonneveld.

Over PlayBack

PlayBack speelt jaarlijks ruim 750 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. Het theatergezelschap maakt interactief en herkenbaar theater voor jongeren over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. Na een theatervoorstelling volgt een interactief gedeelte waarbij leerlingen binnen een veilige omgeving worden uitgenodigd tot een open gesprek en discussie.

pesten (1) pesten (2) pesten (3) pesten (4) pesten (5) pesten (6) pesten (7) pesten (8) pesten (9) pesten (10) pesten (11)