Opa’s verrassen Sportmix

Opa’s verrassen Sportmix

Stichting Old Grand-Dad Club verraste woensdag 9 september Sportmix met een geweldige hoeveelheid sportmateriaal. Opa’s Piet Carol en Bert Bleeker van golfclub de Koepel uit Wierden overhandigden de spullen en knipten een lintje door.

Sportmix is een sportkennismakingsprogramma van stichting de Klup Twente voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Ze kunnen er naar toe als ze willen sporten, maar niet weten wat ze leuk vinden of waar ze goed in zijn. Of als ze geen vereniging kunnen vinden met een g-afdeling of die geschikt is. Bij Sportmix passeren heel veel verschillende sporten de revue en krijgen de kinderen bovendien veel begeleiding.

Jarenlang kon Sportmix in de sporthal van de Schelfhorst gebruik maken van sportmateriaal van scholen dat voorhanden was. Maar een paar maanden geleden, gingen al die ballen, rackets, stokken en meer achter slot en grendel…en Sportmix kreeg geen sleutel. Daarop werd de landelijke Old Grand-Dad Club om hulp gevraagd. De stichting helpt jaarlijks veel organisaties die sport, spel en beweging bevorderen voor kinderen met een handicap en schoot ook Sportmix te hulp met een schenking van €1250. Daarmee kon een (eigen) kast vol spullen gekocht worden. Van zachte en stevige ballen, (knots)hockeysticks, en pittenzakken tot werpringen, touwen, stokken en zelfs een parachutedoek. ‘Geweldig’, aldus Ellen Perik van Sportmix die de aanvraag had ingediend.

Stichting Old Grand Dad Club heeft in heel Nederland meer dan 600 leden. De organisatie werd in 1974 opgericht met als doel om in opa-verband leuke wedstijden te golfen en tegelijkertijd geld in te zamelen. Binnen golfvereniging de Koepel zijn er 53 Old Granddad’s leden. De landelijke stichting keerde sinds haar oprichting al meer dan twee miljoen euro uit aan goede doelen.

www.oldgranddad.nl

sportmix (1) sportmix (2) sportmix (3) sportmix (4) sportmix (5) sportmix (6)

Opa’s Piet Carol en Bert Bleeker van golfclub de Koepel uit Wierden

sportmix (7) sportmix (8) sportmix (9) sportmix (10) sportmix (11) sportmix (12) sportmix (13)