Tweede editie Almelo Allee.

Tweede editie Almelo Allee.

Een prachtige route door het gebied van Huize Almelo.

De schoonheid van het landschap en de natuur in het Almelose buitengebied onder de aandacht van het publiek te brengen door activiteiten te organiseren waarin bewegen, respect en aandacht voor de omgeving en de natuur, en meer algemeen een gezonde levensstijl en gezonde voedingsgewoonten centraal staan. Het ondersteunen  en bevorderen van samenwerking tussen mensen, groepen en organisaties, die verbondenheid voelen met de Almelose binnenstad en het buitengebied.

„Het zit een beetje in de naam”, zegt Agnes Mentink. „Allee natuurlijk als de Gravenallee, maar ‘allee’ ook als aansporing, kom in beweging. “Het eerste doel is om de groene kant van Almelo te benadrukken.  Almelo-ers zouden veel trotser op hun stad moeten zijn, met zo’n mooi groen landgoed op een paar honderd meter van de binnenstad. Dat zie je bijna nergens.

Almelo Allee is een initiatief geweest van tal van Almelose organisaties. Het streven van deze organisaties is om stad en platteland nog meer met elkaar te verbinden. De term ‘de Almelose groene longen’ spreekt  inmiddels boekdelen. De inwoner van Almelo en omgeving krijgt in dat weekend de kans om op een sportieve manier het unieke landgoed van de Graaf van Rechteren Limpurg te ontdekken. Met respect voor de natuur wordt het groen benut om actief te recreëren. Niet alleen de duursporter maar ook gezinnen met kinderen zijn van harte welkom om op ieders eigen manier aan Almelo Allee deel te nemen. Dit Almelo Allee gevoel heeft geresulteerd in een breed  sportief aanbod. Kijk regelmatig op de website voor de laatste ontwikkelingen omtrent de Almelo Allee .

De organiserende partijen van de Almelo Allee zijn: SPOA, Natuurhus, Almelo Events, Ruiten Drie, AAV SISU, EHBO Almelo, Almeloopers, Step-One, LTO en Sportbedrijf Almelo + vele vrijwilligers.

Na de eerste editie in 2014 hebben we veel enthousiaste reacties mogen ontvangen van deelnemers en organisaties. Daardoor kijken we met plezier uit naar de tweede editie op 20 september 2015.

Ruim 1400 deelnemers

allee loop (2)

allee loop (1) allee loop (3) allee loop (4) allee loop (5) allee loop (6) allee loop (7) allee loop (8) allee loop (9) allee loop (10) allee loop (11) allee loop (12) allee loop (13) allee loop (14) allee loop (15) allee loop (16) allee loop (17) allee loop (18) allee loop (19) allee loop (20) allee loop (21) allee loop (22) allee loop (23) allee loop (24) allee loop (25) allee loop (26) allee loop (27) allee loop (28) allee loop (29) allee loop (30) allee loop (31) allee loop (32) allee loop (33) allee loop (34) allee loop (35) allee loop (36) allee loop (37) allee loop (38) allee loop (39) allee loop (40) allee loop (41) allee loop (42) allee loop (43) allee loop (44) allee loop (45) allee loop (46) allee loop (47) allee loop (48) allee loop (49) allee loop (50) allee loop (51) allee loop (52) allee loop (53) allee loop (54) allee loop (55) allee loop (56) allee loop (57) allee loop (58) allee loop (59) allee loop (60) allee loop (61) allee loop (62) allee loop (63) allee loop (64) allee loop (65) allee loop (66) allee loop (67) allee loop (68) allee loop (69) allee loop (70) allee loop (71) allee loop (72)

Alle foto’s staan op  OYPO  kijk boven aan