F35 fietssnelweg Wierden Almelo is een feit

Fietssnelweg F35 in Twente

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van Nijverdal naar de Duitse grens met zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal.

De naam fietssnelweg spreekt eigenlijk voor zich: het betreft een fietspad waarover je heel snel van de ene naar de andere plek kan fietsen. Het fietspad heeft voldoende breedte (4 meter), het asfalt is van goede kwaliteit en er zijn zo weinig mogelijk kruisingen. De F35 loopt grofweg parallel aan de autoweg A35. Vandaar de naam F35. Het fietspad loopt door stedelijk gebied waardoor het onvermijdelijk is dat er enkele kruispunten zijn. Daarop heeft de fiets, als het kan, voorrang.

In Nederland is de F35 uniek door de hoogwaardige en uniforme inrichting die langs de gehele route wordt toegepast. Hierdoor is de F35 herkenbaar als belangrijke fietsverbinding door Twente, van hartje stad naar hartje stad.

De  F35. Het is de bedoeling dat het pad vanuit Wierden (ter hoogte van de Broksweg en de Almelosestraat) wordt doorgetrokken over de Almelose gemeentegrens bij de Badweg. Het viaduct over de N36 moet in de toekomst geheel als fietsweg dienen. Automobilisten mogen er nog wel langs, maar zijn er te gast. Fietsers hebben er zonder uitzondering voorrang, net als bij de rotondes Akkerwal en Rijssensestraat het geval is.

Vooral ‘s ochtends komen er veel schoolgaande kinderen langs. Wanneer de Badweg en het pad richting de brug afgesloten zijn, is het heel moeilijk om een fatsoenlijke omleiding te realiseren. Dat is niet te doen.”

fietssnelweg (1)fietssnelweg (2)

Eerst even een ontbijtje

fietssnelweg (3)fietssnelweg (5)fietssnelweg (6)fietssnelweg (7)fietssnelweg (8)fietssnelweg (9)fietssnelweg (10)fietssnelweg (11)

Even de knoop door trekken voor de opening

fietssnelweg (12)fietssnelweg (13)fietssnelweg (14)fietssnelweg (15)fietssnelweg (16)

Even touwtrekken wie wat moet betalen

fietssnelweg (18)fietssnelweg (19)fietssnelweg (20)fietssnelweg (21)fietssnelweg (22)fietssnelweg (22) fietssnelweg (23) fietssnelweg (24) fietssnelweg (25) fietssnelweg (26) fietssnelweg (27)