Parkeerdebat brandt los in ’t Hookhoes

ALMELO – De Twentsche Courant Tubantia organiseerde  dinsdag 13 oktober een Stadsdebat over de nieuwste parkeerplannen van de gemeente Almelo.

Parkeerdebat brandt los in ’t Hookhoes

Politici, binnenstadbewoners en centrumondernemers namen wethouder Irene ten Seldam dinsdagavond flink onder vuur. Onderwerp was het veelbesproken parkeerplan, waarin het college onder meer voorstelt om 24/7 betaald parkeren in te voeren. De vinger werden telkens op de zere plekken neergelegde en de wethouder gaf toe dat het voorstel “pijn doet”. Maar ze gaf ook dat het plan voordelen heeft. Vanaf het derde uur wordt het parkeren in de parkeergarages bijvoorbeeld goedkoper (1 euro per uur). Volgens de VVD is er inmiddels een meerderheid voor haar parkeermotie, waardoor het niet zeker is of Ten Seldam’s parkeerplan ongehavend de eindstreep haalt.

Met voor- en tegenstanders wordt er gediscussieerd over de plannen om bijvoorbeeld de blauwe zones rond het centrum weer af te schaffen en 24 uur per dag betaald parkeren in te voeren. De gemeente Almelo moet 1,2 miljoen euro bezuinigen op parkeren en dit zijn twee opties waarmee dit gedeeltelijk mogelijk wordt gemaakt.

Ik ben me er van bewust dat er commotie is over het parkeervoorstel”, zegt wethouder Ten Seldam, “maar het Rijk laat ons geen keus”. De blauwe zones gaan weer weg en in de hele binnenstad zal zeven dagen per week, 24 uur per dag parkeergeld moeten worden betaald.

Ze legt uit dat de gemeente weinig keus heeft nu het rijk de inkomsten van de blauwe zone opeist. “Het woord is nu aan de raad” zegt ze.

parkeerbelijd (1) parkeerbelijd (2) parkeerbelijd (3) parkeerbelijd (4) parkeerbelijd (5) parkeerbelijd (6) parkeerbelijd (7) parkeerbelijd (8) parkeerbelijd (9)

ja ja ik moet me toch even achter de oren krabben

parkeerbelijd (10) parkeerbelijd (11) parkeerbelijd (12) parkeerbelijd (13) parkeerbelijd (14) parkeerbelijd (15)

ik weet van niks

parkeerbelijd (16) parkeerbelijd (17) parkeerbelijd (18) parkeerbelijd (19)

wat zeggen ze daar

parkeerbelijd (20) parkeerbelijd (21) parkeerbelijd (22) parkeerbelijd (23) parkeerbelijd (24) parkeerbelijd (25) parkeerbelijd (26)