Almelose dak- en thuislozen krijgen twee omgebouwde golfkarretjes

Almelose dak- en thuislozen die deelnemen aan het project Dagloon trekken binnenkort de stad in om zwerfafval op te ruimen. Ze krijgen hiervoor twee omgebouwde golfkarretjes tot hun beschikking waarop  drie bakken zijn gemonteerd, zodat plastic, papier en restafval gescheiden kunnen worden aangeleverd.

Wethouder Anja Timmer draagt de karretjes op woensdag 18 november om 11.00 uur over aan Humanitas onder Dak. Dak- en thuislozen gaan het werk uitvoeren vanuit het project Dagloon. Doel van dit project, dat vorig jaar startte, is de deelnemers een zinvolle dagbesteding te geven en daarmee de verveling te doorbreken. Hiermee wordt een eerste aanzet gegeven om het leven weer op de rails te krijgen. Deelnemers aan Dagloon worden nu al succesvol ingezet bij diverse bedrijven in Almelo. De gemeente ondersteunt het initiatief door het opruimen van zwerfvuil te beleggen bij Dagloon.

 

golf karretjes (1) golf karretjes (2) golf karretjes (3) golf karretjes (4) golf karretjes (5) golf karretjes (6)