‘Het Rijke Roomse leven in Almelo’

‘Het Rijke Roomse leven in Almelo’

 Vanmiddag opende pastor Eef van Vilsteren van de Elisakerk officieel de expositie ‘Het Rijke Roomse leven in Almelo’. De expositie is tot midden januari te zien in het Huis van Katoen en Nu en is een initiatief van Erwin Lette (vrijwilliger bij Van Katoen en Nu), geholpen door een aantal andere vrijwilligers met katholieke achtergrond. Naast de talloze foto’s van de gesloopte Christoffel- en Willibrordkerk, de gesloten Egbertuskerk en de nog bestaande Georgius- en Jozefkerk, worden er heel veel herkenbare attributen tentoongesteld, afkomstig uit deze katholieke kerken.

Het is een prachtige terug-in-de-tijdervaring, die bij vele Almelose inwoners met katholieke roots een nostalgisch gevoel zal oproepen.

het rijke roomse leven (1) het rijke roomse leven (2) het rijke roomse leven (3) het rijke roomse leven (4) het rijke roomse leven (5) het rijke roomse leven (6) het rijke roomse leven (7) het rijke roomse leven (8) het rijke roomse leven (9) het rijke roomse leven (10) het rijke roomse leven (11) het rijke roomse leven (12) het rijke roomse leven (13)