Tijdens het jubileumjaar van de Stadsprijs Almelo 2015

Tijdens het jubileumjaar van de Stadsprijs Almelo 2015 werd vanmiddag in de raadszaal, de huiskamer van de stad, in het nieuwe huis van de stad de prijs voor de tiende keer uitgereikt.

De Stadsprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt op een voorgeschreven wijze.

De prijs is een belangrijk waarderingsmiddel voor de vele inzet die in deze stad door velen vanuit een grote betrokkenheid wordt gedaan. Er wordt gekeken naar een opvallende prestatie, bijdrage aan de Almelose samenleving, structureel effect en toegevoegde waarde voor de samenleving.

Drie voortreffelijke genomineerden de Ezra Foundation, Heracles en Stichting Paco Plumtrek ontvingen uit handen van de nieuwe jury voorzitter, Peter van der Hout, bloemen en een oorkonde. Daarnaast waren er per genomineerden een film en een serenade. Burgermeester Jon Hermans-Vloedbeld mocht Heracles vervolgens aanwijzen als de uiteindelijke winnaar. Rob Toussaint van Heracles nam daarop het woord en gaf aan onder de indruk van de andere genomineerden te zijn. Vervolgens schonk hij het geldbedrag aan deze collega genomineerden. Een gebaar wat door alle aanwezigen met een staande ovatie werd beloond.

stads prijs (1) stads prijs (2) stads prijs (3) stads prijs (4) stads prijs (5) stads prijs (6)

Marianne van de steeg zal ik die kan met water om gooien Peter van der Hout doe het niet

stads prijs (7) stads prijs (8) stads prijs (9) stads prijs (10) stads prijs (11) stads prijs (12) stads prijs (13) stads prijs (14) stads prijs (15) stads prijs (16) stads prijs (17) stads prijs (18) stads prijs (19) stads prijs (20) stads prijs (21) stads prijs (22) stads prijs (23) stads prijs (24)