Burgemeester: minder politiek gehakketak, meer één Twents geluid

Burgemeester: minder politiek gehakketak, meer één Twents geluid

De gemeente Almelo opent het nieuwe jaar niet met een traditionele nieuwjaarsreceptie in één van de horecagelegenheden van de stad, voor 2016 werd gekozen voor een nieuwe vorm met een nieuwjaarsfestival.

De Waterboulevard was op deze dag sfeervol ingericht met onder andere vuurkorven en verlichte tenten. De muzikale verwelkoming is van de Almelose Jazzband The Hot Dogs. Het nieuwjaarsfestival is in samenwerking met de Kaliber Kunstenschool. De Kaliber Band en de gemeenteband Room 22 traden op in de centrale hal.

Bij de trouwzaal speelde het duo Opportunata (fluit & piano). Op de eerste verdieping zijn de Queens Oboeband en rapper Noëmar te horen en is dansgroep Mixed Roots was te bewonderen. Verder zal Theatergroep Take Care proberen de bezoekers te verrassen.

Tijdens de opening van het stadhuis waren er ook verschillende activiteiten in en om het gebouw. Dat succes lijkt nu te worden ingezet voor een nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente. De traditionele nieuwjaarstoespraak is er nog wel. Deze zal burgemeester Hermans-Vloedbeld

Minder politiek gehakketak en geneuzel en meer regionale samenwerking. Dat bepleitte (waarnemend) burgemeester Hermans tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Almelo in het stadhuis. Als 14 afzonderlijke Twentse gemeenten stellen we niks voor, maar als we de krachten van de 625.000 Twentse inwoners bundelen, dan kun je een vuist maken. Als voorbeeld noemde ze het succesvolle pleidooi van alle Twentse gemeenten om de Rechtbank voor Almelo te behouden. Door samen te werken, de neuzen één kant op te hebben en één doel voor ogen, bleef de Rechtbank behouden. Wat dat betreft wenste ze Almelo, maar ook Twente, nog veel ‘Rechtbank-dossiers’ toe. Voor Hermans was dit waarschijnlijk de laatste nieuwjaarstoespraak in Almelo.

Foto graaf  Roel Immink  en  Twentsefotosite

nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (20)nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (21)

nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (1) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (2) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (3) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (4) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (5) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (6) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (7) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (8) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (9) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (10) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (11) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (12) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (13) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (14) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (15) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (16) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (17) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (18) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (19) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (22) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (23) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (24) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (25) nieuwjaarsreceptie gemeente almelo (26)