Huldiging kampioenen bij de Zwaluwen

Tijdens de nationale kampioenschappen veldrijden afgelopen zaterdag in Eerde , hebben twee jeugdleden zich extra onderscheiden door hun prestaties.

Kimberly Boven smaakte het goud. Zij werd Nederlands kampioen in de 5e categorie meisjes. Een fantastische prestatie.

Hugo Wessels in de categorie 2 van de jongens werd tweede en in de sprint nipt verslagen waardoor hij met zilver een prima prestatie leverde.

Woensdagavond 27 januari 2016 werden zij bij een feestelijke bijeenkomst na de training gehuldigd door het bestuur van de Zwaluwen. In aanwezigheid van leden en familieleden zal ter gelegenheid daarvan een feestelijke bijenkomst in de vorm van een receptie die plaatsvond in het clubhuis.

Kimberly Boven mocht hier de kleuren van de Zwaluwen verdedigen. Bij de start was ze goed weg en ging rond de 6e positie het veld in. In de eerste 2 ronden wist ze zich op te werken naar de koppositie. Even leek het erop dat ze alleen weg ging rijden maar Senne Knaven werkte zich weer terug in het wiel. Bij het uitkomen van het bos in de laatste ronde zat er twee centimeter tussen de beide rensters maar Kimberly kon op het grasgedeelte richting de finish haar specialiteit tonen, door met een enorme snelheid over de weide te stompen kon ze uiteindelijk de gouden medaille om haar nek hangen. Nederlands kampioene Kimberly Boven hartelijk gefeliciteerd!

Hugo ging er bij het zien van het groene licht als een raket vandoor, op de voet gevolgd door nog 3 mannen. Hugo bleef op kop leuren maar kon niet wegkomen, uiteindelijk kwam het aan op de sprint waarbij hij zijn meerdere moest erkennen in Thomas Huitema. Een mooie zilveren medaille nam Hugo mee naar huis en de bloemen voor zijn moeder natuurlijk.!

zwaluw huldiging (1) zwaluw huldiging (2) zwaluw huldiging (3) zwaluw huldiging (4) zwaluw huldiging (5) zwaluw huldiging (6) zwaluw huldiging (7) zwaluw huldiging (8) zwaluw huldiging (9)

zwaluw huldiging (10)Hugo Wessels zilver

zwaluw huldiging (11) zwaluw huldiging (12) zwaluw huldiging (13)Kimberly Boven had goud

zwaluw huldiging (14) zwaluw huldiging (15) zwaluw huldiging (16) zwaluw huldiging (17) zwaluw huldiging (18) zwaluw huldiging (19) zwaluw huldiging (20)