Prachtig optreden Nieuwjaarsconcert Oostvaarders.

Prachtig optreden Nieuwjaarsconcert Oostvaarders.

Zaterdagavond was het weer zover, in de Schelf hield het shantykoor de Oostvaarders haar Nieuwjaarsconcert voor een uitverkochte  zaal. Gestoken in een nieuwe out-fit  opende voorzitter Henk Nij Bijvank de avond en bracht de bezoekers alvast in een opwarmende sfeer.

Dirigent Hans Visschedijk is het laatste half jaar bezig geweest het koor op  goede wijze voor te bereiden op dit alweer tweede optreden van 2016. Door middel van beweging en ritmische lessen heeft hij het aangedurfd het koor op een hoger plan te brengen. Zowel qua zang als ritme presenteerde het koor zich op een grootse wijze.  Comboleider Anton Visscher, gitarist, harmonieerde goed met de drie accordeonisten Harry Jansen, Jan Kamp en Alexander Schoemaker  en achter de drums zat Hennie ten Berge.

Mistery guest.

Drie dames die de Oostvaarders ontmoet hebben op het Vistival van de Helderse Visserijdag deze zomer vormden een prima afwisseling met de 60 zingende mannen.  Samen maar ook individueel konden deze Flageolettes  op fantastische wijze de zaal  vermaken. Het contrast van de zeemansliederen wisselden zij af met songs uit de jaren zeventig met o.a. Kom van dat dak af van Peter Koelewijn en See you later aligator van Bill Hailey. Ook songs van  Nancy Senatra, Elvis Presley en Fats Domino vielen erg in de smaak.  Samenzang in de liederen als Sailorboy en Zeeman wat heb je mooie ogen brachten de zaal in extase.  De Flageolettes zijn drie meiden verspreid wonend over Nederland die een druk bezette agenda hebben en zij vielen zeer in de smaak van de volle zaal.

After party.

Rond 21.00 uur werden door de Oostvaarders tot twee keer toe een toegift aan het publiek gegund waarna de after-party losbarste in de grote zaal van wijkcentrum De Schelf. Daar trad op het showorkest “Fluitje van een cent” uit  Ootmarsum  en traditioneel werd weer de grote verloting gehouden met prachtige prijzen.

Voor 2016 kent de Oostvaarders alweer diverse optredens en ondanks dat het nog zo vroeg in het jaar is loopt de agenda alweer aardig vol. Liefhebbers van de shantymuziek moeten snel  reageren wil men, voor wat voor gelegenheid dan ook, De Oostvaarders inhuren. dat kan : hendrybosch2@gmail.com

Tekst Hendry Bosch

nieuwjaars cocert oostvaaders (1) nieuwjaars cocert oostvaaders (2) nieuwjaars cocert oostvaaders (3) nieuwjaars cocert oostvaaders (4) nieuwjaars cocert oostvaaders (5) nieuwjaars cocert oostvaaders (6) nieuwjaars cocert oostvaaders (7) nieuwjaars cocert oostvaaders (8) nieuwjaars cocert oostvaaders (9) nieuwjaars cocert oostvaaders (10) nieuwjaars cocert oostvaaders (11) nieuwjaars cocert oostvaaders (12) nieuwjaars cocert oostvaaders (13) nieuwjaars cocert oostvaaders (14) nieuwjaars cocert oostvaaders (15) nieuwjaars cocert oostvaaders (16) nieuwjaars cocert oostvaaders (17) nieuwjaars cocert oostvaaders (18) nieuwjaars cocert oostvaaders (19) nieuwjaars cocert oostvaaders (20) nieuwjaars cocert oostvaaders (21) nieuwjaars cocert oostvaaders (22) nieuwjaars cocert oostvaaders (23) nieuwjaars cocert oostvaaders (24) nieuwjaars cocert oostvaaders (25) nieuwjaars cocert oostvaaders (26) nieuwjaars cocert oostvaaders (27) nieuwjaars cocert oostvaaders (28) nieuwjaars cocert oostvaaders (29) nieuwjaars cocert oostvaaders (30) nieuwjaars cocert oostvaaders (31) nieuwjaars cocert oostvaaders (32)