Reshmie Oogink koningin Almeloos sportgala.

Reshmie Oogink koningin Almeloos sportgala.

Het sportgala in de IISPA werd afgelopen vrijdag gevierd met de verkiezing van de sportvrouw, sportman en de sportploeg van het jaar 2015 gepresenteerd door Linda Hilberink van dagblad De Twentse Courant Tubantia.

Dit dagblad organiseerde, samen met het sportbedrijf Almelo voor de derde keer deze verkiezingen. Reshmie Oogink veroverde de titel bij de vrouwen door haar uitstekende prestaties op de Olympische kwalificatie toernooien in Mexico-stad en in Turkije. Zij behaalde daar een Olympisch ticket zodat ze straks in augustus de eerste Almelose vertegenwoordiger is op de Olympische Spelen. In haar categorie bleef zijn zwemster Iris Tjonk en hardloopster Arenda Scherpenkate voor. Bij de mannen ging de eerste plaats naar kickbokser Malik Kysho die op zijn beurt badmintonner Sebastiaan Li en wielrenner Daan Schouten de baas bleef.

Sportploeg van het jaar 2015 werd Heracles Almelo waarbij een dankbare Fred Schrader de prijs in ontvangst nam. TVT Europsped en de FAG Almelo junior-mixgroep beleven ietwat verslagen achter.

Ook waren er sporttalenten genomineerd en wel de Nederlands kampioen teakwondo, Sven Reefman, de turnster Marieke van Egmond en judoka Daan Moes. De laatste werd uiteindelijk gekozen door een groot publiek van stemmers. De laatste categorie waar het publiek zijn invloed op kon uitoefenen was de Twente Actief sporter/ sportploeg met een beperking. Wessel Everlo die zijn sporen in de zwemwereld al dubbel en dwars verdiend heeft werd, evenals vorig jaar, de winnaar en liet tafeltennisser Davin Wassink achter zich.

De prijs voor het Sportstimuleringsproject was een zaak waarvoor geen stem kon worden uitgebracht maar een vakkundige jury boog zich hierover. De Stichting Almelo Allee, het door Prosoc en SV DRC 2012 opgezette project voetbal voor autistische jeugd en de mini tennisbaan van ATV De Molenhoek uit Aadorp vochten hier om de prijzen. Siny Pots, Evi van Groezen ( Almelo promotion) en Henk van Schuppen ( chef sport De Twentse Courant Tubantia) kozen de laatste als winnaar. Dat was zuur voor de Prosoc groep van sv DRC’12 die al voor het derde jaar genomineerd waren en steeds weer naast de prijzen grijpen.

Tekst Hendry  Bosch

Alle Medailles zijn weer ontworpen door Bloem

Goud en Edelsmederij

sportverkiezing (1) sportverkiezing (2) sportverkiezing (3) sportverkiezing (4) sportverkiezing (5) sportverkiezing (6) sportverkiezing (7) sportverkiezing (8) sportverkiezing (9) sportverkiezing (10) sportverkiezing (11) sportverkiezing (12) sportverkiezing (13) sportverkiezing (14) sportverkiezing (15) sportverkiezing (16) sportverkiezing (17) sportverkiezing (18) sportverkiezing (19) sportverkiezing (20) sportverkiezing (21) sportverkiezing (22) sportverkiezing (23) sportverkiezing (24) sportverkiezing (25) sportverkiezing (26) sportverkiezing (27) sportverkiezing (28) sportverkiezing (29) sportverkiezing (30) sportverkiezing (31) sportverkiezing (32) sportverkiezing (33) sportverkiezing (34) sportverkiezing (35) sportverkiezing (36) sportverkiezing (37) sportverkiezing (38) sportverkiezing (39) sportverkiezing (40) sportverkiezing (41) sportverkiezing (42) sportverkiezing (43) sportverkiezing (44) sportverkiezing (45) sportverkiezing (46) sportverkiezing (47) sportverkiezing (48)