Bouw Egbert Gorterbrug

Woensdag 17 februari 2016 is aannemer Salverda gestart met de bouw van de Egbert Gorterbrug, tussen het stadhuis en de rechtbank.

Omleiding

Tijdens de bouw blijft de Egbert Gorterstraat in gebruik. De kruising gaat op de schop en verkeer wordt omgeleid via een tijdelijke parallelweg aan de kant van het stadhuis, langs de waterboulevard. Fietsers worden omgeleid.

Vanaf woensdag 17 februari 2016 verandert de rijrichting van de Haven Noordzijde (van Het Baken tot Brugstraat). De – tijdelijk doodlopende – weg is dan alleen bereikbaar vanaf de bibliotheek. Dat wordt ook de toekomstige situatie. Van eind februari tot half mei wordt de Haven Noordzijde, van de Brugstraat tot De Grenzen, afgesloten voor al het verkeer.

De daadwerkelijke bouw van de brug begint in mei, zodra alle grondwerkzaamheden zijn afgerond. Volgens planning plaatst de aannemer begin juli de brugdelen en is de Egbert Gorterbrug klaar in november dit jaar.

bouw brug egbertgorterstraat (3)

bouw brug egbertgorterstraat (1) bouw brug egbertgorterstraat (2) bouw brug egbertgorterstraat (4) bouw brug egbertgorterstraat (5) bouw brug egbertgorterstraat (6) bouw brug egbertgorterstraat (7)