Almelose gemeenteraad brengen een bezoek aan het Sportbedrijf Almelo

Op maandag 14 maart heeft de VVD fractie Almelo een werkbezoek georganiseerd naar de IISPA. Vijf raadsfracties waren aanwezig bij de rondleiding van de directeur van Het Sportbedrijf Erik Busscher. Het topsporthal met het 10 meter hoge plafond is afgelopen jaar o.a. gebruikt voor vele ere-divisie wedstrijden voor de volleybal en zelfs een paar prachtige interland wedstrijden afgelopen december. Op het moment van bezoek van de fracties trainden er handballende dames die uit de hele regio komen en in de IISPA extra regionale training krijgen.

Naast de topsport wordt de grote zaal, maar ook de andere zalen gebruikt voor de breedte sport in Almelo. Voetbal, judo, handbal, volleybal en turnen. Twee zalen zijn voor turnen/gymnastiek ingericht.

De commerciële ruimten die vanaf de bouw nog ongebruikt waren zijn nu ingericht als danszaal en kantoor voor de medewerkers van het Sportbedrijf.

Na de rondleiding werd het sociale jaarverslag op video getoond, met hoogtepunten als Koningsspelen, Almelo Allee, samenwerking JeugdSportFonds, 40.000 bezoekers Sportpark en de gang naar Rio van Resmie Oogink en Iris Tjonk. Erik Busscher gaf vervolgens een uitgebreide presentatie van de prestaties en doelstellingen van Het Sportbedrijf.

Voor wat betreft de politieke invulling van de avond is er kritisch gesproken over de mogelijkheden om het Sportpark duurzamer te maken (in o.a. energieverbruik) en de stand van zaken omtrent de Sportkoepel i.o.

Een informatieve avond met als Sportbedrijf voorstelling “voortdurend in beweging”.

De VVD fractie bedankt de aanwezigen en natuurlijk Erik Busscher voor de hartelijke ontvangst.

m_COEN5734x m_COEN5735Jemy Pauwels opende de bijeenkomst

m_COEN5736 m_COEN5737Erik Busscher directeur van sportbedrijf Almelom_COEN5739 m_COEN5743 m_COEN5744Handbal Dames in trainingm_COEN5751 m_COEN5754 m_COEN5755 m_COEN5772x m_COEN5781 m_COEN5783 m_COEN5785x

Erik Busscher had nog een mooie uitspraak

Donker wolken boven Almelo met toch nog een beetje zonneschijn