Burgemeester en wethouder nemen vernieuwde stadskaarten in ontvangst

Donderdag 17 maart ontvingen burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en wethouder Anja Timmer uit handen van Egbert ten Cate en Hans Holtmann namens de stichting Ten Cate tot behoud van het Almelose erfgoed een drietal ingelijste reconstructies van oude stadskaarten van stad en ambt Almelo in ontvangst. De kaarten zijn door Hans Holtmann opnieuw minutieus ingetekend en ingekleurd aan de hand van originele plattegronden uit 1817, 1892 en 1917. Samen tonen zij de ontwikkeling van de stad gedurende honderd jaar. ‘De werken leveren een bijzondere bijdrage aan de geschiedenis van de stad’, aldus burgemeester Hermans die beloofde dat deze een goede plek in het stadhuis krijgen. ‘Ze zijn veel te bijzonder om weg te stoppen in een kamertje’.

Tekst

Eddy Kolfoort

stadskaarten (4) stadskaarten (5) stadskaarten (6) stadskaarten (7) stadskaarten (8) stadskaarten (9) stadskaarten (10) stadskaarten (11) stadskaarten (12) stadskaarten (13) stadskaarten (14) stadskaarten (15) stadskaarten (16) stadskaarten (17) stadskaarten (18)

stadskaarten (1)stadskaarten (2)stadskaarten (3)