Leerlingen planten fruitbomen bij Mixed Hockey Club Almelo

In de toekomst fruitsap van eigen bodem in plaats van limonade

Leerlingen planten fruitbomen bij Mixed Hockey Club Almelo

Na de wedstrijd gezond fruitsap van eigen bodem in plaats van limonade. Dit wordt mogelijk door de aanplant van fruitbomen op het terrein van de Mixed Hockey Club Almelo. Leerlingen van de twee gefuseerde locaties van de Kunstmagneet- en Hagedoornschool planten op vrijdag 18 maart om 11:30 uur de laatste serie fruitbomen en onthullen een herinneringsplaatje. Met daarop de nieuwe naam van hun school. Dubbel feest dus. In het kader van de gezonde sportkantine plant de hockeyvereniging 55 hoogstam fruitbomen (appels en peren). De vereniging zet vrijwilligers in voor het onderhoud en zorgt zelf voor onder meer de aanschaf van gereedschap en opbergkisten. Als de bomen volgroeid zijn zullen ze gemiddeld zo’n 15.000 liter sap produceren. Dat betekent dat alle jeugdspelers, zowel van de eigen als bezoekende verenigingen, in de toekomst een beker appel-perensap krijgen aangeboden. De eerste serieuze sapoogst wordt over 5 jaar verwacht.

De hockeyvereniging is betrokken bij het project “Actief betrokken club”. Daarbij is het de bedoeling dat de wijk rond het complex meer betrokken wordt en gebruik kan maken van de faciliteiten van de school. Daarom heeft de vereniging de Kunstmagneet- en de Hagedoornschool uitgenodigd de laatste bomen te planten Partners Het project is mede mogelijk door samenwerking met en dankzij de financiële steun van drie partijen: de provincie Overijssel in het kader van het project ‘groen, groener, groenst’, de gemeente Almelo vanuit ‘groen in de wijk’ en het landschap Overijssel, met steun van de Postcodeloterij, in het kader van ‘Samen Groen’.

bomen planten (3) bomen planten (4) bomen planten (5) bomen planten (6) bomen planten (7) bomen planten (8) bomen planten (9) bomen planten (10) bomen planten (11) bomen planten (12) bomen planten (13) bomen planten (14) bomen planten (15) bomen planten (16)

bomen planten (1)bomen planten (2)