MAVO-leerlingen leren reanimeren

MAVO-leerlingen leren reanimeren

Twee intensieve dagen voor de derdejaars MAVO-leerlingen, de leerlingen kregen les in reanimatie. Want een plotselinge hartstilstand, kan iedereen treffen, op elk moment van de dag, op elke leeftijd en vaak zonder voorafgaande symptomen. De hulpverlening in de eerste minuten na een hartstilstand is cruciaal. Vandaar dat medewerkers van Stichting Twente Hart Safe de 3 MAVO-leerlingen van Het Erasmus zowel theorie als praktijkles gaven en aan het einde van de cursus kregen alle leerlingen een diploma en een pasje waarmee ze kunnen aantonen dat ze mogen reanimeren. Paul Straalman van Stichting Twente Hart Safe benadrukte dat de grootste kans is dat je een keer thuis moet reanimeren en dan is het heel belangrijk dat je niet in paniek raakt maar weet wat je moet doen. En dat weten de leerlingen na deze cursus!

Door deze trainingen zijn er straks weer meer mensen met kennis van reanimeren. Dat is belangrijk want in het drukke stadsverkeer lukt het de ambulance vaak niet om op tijd aanwezig te zijn. Vaak duurt het 10 minuten voordat een ambulance aanwezig is, tijdens de trainingen leerden de leerlingen stap voor stap wat ze moeten doen tot de ambulance er is. Volgens Madelein was het wel erg zwaar om 2 minuten lang borstcompressies te geven, maar het lukte haar gelukkig wel. Een andere leerling, Noelia legde uit hoe je de elektroden moest bevestigen zodra iemand de AED had opgehaald. De leerlingen luisterden goed naar de uitleg en aanwijzingen van de Thijmen van Bosch en Paul Straalman, zij gaven samen met Sandra Oude Velthuis de reanimatiecursus. Stichting Twente Hart Safe heeft de intentie om deze cursus op veel meer VMBO-scholen te gaan geven.

mavo reanimatie (1) mavo reanimatie (2) mavo reanimatie (3) mavo reanimatie (4) mavo reanimatie (5) mavo reanimatie (6) mavo reanimatie (7) mavo reanimatie (8) mavo reanimatie (9) mavo reanimatie (10) mavo reanimatie (11) mavo reanimatie (12) mavo reanimatie (13) mavo reanimatie (14) mavo reanimatie (15) mavo reanimatie (16) mavo reanimatie (17) mavo reanimatie (18) mavo reanimatie (19) mavo reanimatie (20) mavo reanimatie (21) mavo reanimatie (22) mavo reanimatie (23) mavo reanimatie (24)