Wandelen voor Water heeft op gebracht 5762,22

ALMELO – Zes kilometer wandelen met zes liter water op de rug, om zo te ervaren wat kinderen in in veel ontwikkelingslanden elke dag moeten doen. Leerlingen van zes basisscholen uit Almelo doen mee aan de actie ‘Wandelen voor Water’, een initiatief van de Rotaryclubs uit Almelo.

De scholieren starten woensdag 23 maart bij zwembad Het Sportpark. Vervolgens lopen ze langs het Almelo-Nordhornkanaal. Onderweg is er een educatieve pitstop bij een melkboer, waar de leerlingen een rondleiding krijgen.

Gerard Pigge is organisator van de sponsorloop. Hij vertelt dat de hulp voor schoon drinkwater hard nodig is. „663 miljoen mensen wereldwijd beschikken nog steeds niet over schoon drinkwater. Wij proberen daar een kleine bijdrage aan te leveren. Dit jaar gaat het geld wat we ophalen naar Bandung Barat, een project op Java in Indonesië, waar waterpompen en sanitaire voorzieningen gemaakt worden.”

Weer een waterproject. Dat betekend dat er nog steeds veel mensen zijn die behoefte hebben aan schoon water nl ; 50 miljoen mensen . Deze keer beperkt het zich tot Bandung Barat waar we helpen realiseren van toilet ruimten – douches en natuurlijk boren naar schoon water. Nu wordt het water gehaald uit zeer vervuilde riviertjes waar ook alle behoeften van mensen en dieren in terecht komen. Je kunt nagaan dat dat zorgt voor besmettingen en virussen. Waarom elke dag nog veel kinderen sterven. Bij het zien van beelden kom je tot de conclusie dat een beetje energie van ons op zijn plaats is. Wanneer u de kinderen sponsort zullen wij zorg dragen dat die centjes op de plaats van bestemming komen. De kinderen lopen met ons een route waarin ze ervaren wat water dragen en 6 kilometer halen betekend. Tijdens de route komen ze een boerderij tegen waar ze kunnen genieten van een rundveehouderij bedrijf van de familie schut. Daar kunnen ze zien hoe melken met de robot gaat , en tevens het voeren van het vee en de kalveren. Bij terugkomst kunnen ze een kleine traktatie verwachten van de DEKA.

wandelen voor water (1) wandelen voor water (2) wandelen voor water (3) wandelen voor water (4) wandelen voor water (5) wandelen voor water (6) wandelen voor water (7) wandelen voor water (8) wandelen voor water (9) wandelen voor water (10) wandelen voor water (11) wandelen voor water (12) wandelen voor water (13) wandelen voor water (14) wandelen voor water (15) wandelen voor water (16) wandelen voor water (17) wandelen voor water (18) wandelen voor water (19) wandelen voor water (20) wandelen voor water (21) wandelen voor water (22) wandelen voor water (23) wandelen voor water (24) wandelen voor water (25) wandelen voor water (26) wandelen voor water (27) wandelen voor water (28) wandelen voor water (29) wandelen voor water (30) wandelen voor water (31) wandelen voor water (32) wandelen voor water (33) wandelen voor water (34) wandelen voor water (35) wandelen voor water (36) wandelen voor water (37) wandelen voor water (39) wandelen voor water (40) wandelen voor water (41)

wandelen voor water (38)Dit was het bedrag wat de kinderen bij elkaar hebben gebracht