Wethouder Sportzaken huldigt bekenwinnaar Eurosped.

Wethouder Sportzaken huldigt bekenwinnaar Eurosped.

Afgelopen dinsdagavond ontving het gemeentebestuur van Almelo de winnaars van de Nederlandse Volleybal Beker, Eurosped TVT.

Een viertal weken geleden veroverden de dames, onder leiding van coach Jan Berendsen en bestuurslid technische zaken Diane Rademakers de cup met de grote oren in Almere.

Met weinig moeite schaarde Eurosped zich via voorwedstrijden voor de zo geheten Final Four, een evenement waarbij de vier overgebleven ploegen moesten uitmaken wie uiteindelijk de Nederlandse Volleybal Beker mocht bijzetten in de prijzenkast.

Flamingo’s 55, Alterno, Set Up’65 en Eurosped legden de lat hoog. Van te voren was het optimisme bij de Almelose dames niet erg groot. Ze hadden in de reguliere competitie immers twee keer verloren van het Apeldoonse Alterno en van het Ootmarsumse Set Up’65.

Op de zaterdag werden de halve finales gespeeld en daarin steeg de ploeg van Jan Berendsen boven zichzelf uit door met 3-2 Alterno te verslaan. Set Up’65 deed het zelfde met topklasser Flamingo’55. Gevolg daarvan was dat de finale op de zondag een Twents onderonsje werd.

Ook in die wedstrijd legde Eurosped een ongelofelijke pot volleybal op de mat en won ook deze wedstrijd met 3-2.

Daarmee veroverde de nog jonge ploeg, geplaagd door diverse blessures, voor het eerst in haar bestaan de Nederlandse Volleybal Beker.

Wethouder Irene ten Seldam, die sportzaken in haar portefeuille heeft sprak de dames daarom toe en bracht de gelukwensen over van het gemeentebestuur, onder aanwezigheid van de overige wethouders en burgemeester Jon Hermans – Vloedbeld.

De gemeente is trots op jullie, sprak de wethouder, want het is een prestatie van formaat. Trots ben ik, hier in het huis van de stad dat vanavond ook een beetje van jullie is.

Eurosped is thans verwikkeld in de strijd om het Nederlands kampioenschap, een play-offsysteem waarin zes ploegen met elkaar in een dubbel programma de strijd aangaan. We hebben, aldus de wethouder, een prachtig stadhuis met een groot en ruim bordes. Als Eurosped er in slaagt het kampioenschap eveneens naar Almelo te halen dan is het nog niet gebruikte bordes voor jullie.

Alle speelsters werden onthaald door het complete gemeentebestuur en kregen een bos bloemen en een prachtige teamfoto aangeboden.

Tekst Hendry Bosch

eurospeed (1) eurospeed (2) eurospeed (3) eurospeed (4) eurospeed (5) eurospeed (6) eurospeed (7) eurospeed (8) eurospeed (9) eurospeed (10) eurospeed (11)