Bram Tankink schenkt prijs Amstel Gold Race aan AWV de Zwaluwen.

Bram Tankink schenkt prijs Amstel Gold Race aan AWV de Zwaluwen.

 

Bij de start van het Amstel Gold Race weekend in Valkenburg, viel wielrenner Bram Tankink al bij de toerversie op de zaterdag in de prijzen. In de XXL-trekkingsmachine van Lotto wist de geboren Haaksbergenaar een bedrag van € 262,- te vangen, dat door Lotto nog eens werd vertienvoudigd naar € 2620,-!

Bram Tankink besloot dit bedrag te schenken aan de wielervereniging waar hij ooit zijn wielercarrière begon: de Almelose Wielervereniging de Zwaluwen.

Bram Tankink (van Team LottoNL-Jumbo) zegt daarover: “Wat een mooi begin van de Amstel Gold Race, dit is echt mijn geluksdag. Op deze manier kan ik mijn eigen wielervereniging De Zwaluwen uit Almelo een steuntje in de rug geven, dat is fantastisch!”.

Dit tot grote verrassing van bestuur en leden, die al meteen een zinvolle besteding voor dit mooie bedrag in gedachten hebben. Na de grondige renovatie van parcours en clubgebouw van vorig jaar staan er nog wel een paar wensen op hun verlanglijstje en één daarvan zal nu – met dank aan deze mooie prijs – kunnen worden vervuld!

2016-04-19 12_20_22-persbericht - Bram Tankink schenkt prijs Amstel gold Race aan AWV de Zwaluwen (1

 

 

Bram Tankink vangt 2620 euro voor de Almelose wielervereniging De Zwaluwen. Foto: Tycho’s Eye.

Lotto is er voor de sport

Lotto maakt zich al meer dan 40 jaar sterk voor de Nederlandse sport. Een aantal weken geleden nog droeg de Lotto een cheque van 43,5 miljoen euro af aan zowel top- als breedtesport (amateursport). De XXL trekkingsmachine zal het komende jaar op verschillende sportevents draaien om te laten zien dat Lotto en sport onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.