Duurzaamheidsmarkt trekt veel bezoekers

Duurzaamheidsmarkt trekt veel bezoekers

De vrijdagmiddag in de bibliotheek gehouden duurzaamheidsmarkt werd door vele tientallen belangstellenden bezocht. Onder de naam ‘Almelo bloeit’ bezochten zij de door het hele pand verspreide informatiestands en luisterden naar lezingen over ondermeer de levende tuin, mogelijkheden op het gebied van isolatie van woningen, zonnepanelen en subsidiemogelijkheden. Een ritje met een elektrische auto behoorde eveneens tot de mogelijkheden. De markt werd geopend door wethouder Javier Cornelissen die liet weten dat ‘de gemeente waar mogelijk alternatieve energie en besparende energiemaatregelen wil faciliteren maar helaas zijn de financiële mogelijkheden van de gemeente zeer beperkt’. Gedeputeerde Erik Lievers had betere berichten. ‘Voor energiebesparing van woningen en duurzaamheidsleningen voor bijvoorbeeld zonnepanelen komt binnenkort 300 miljoen euro beschikbaar’. Op zijn geheel eigen wijze hield Wilfried Finkers een humoristisch peppraatje over de noodzaak van duurzaamheid.

almelo bloeit (1) almelo bloeit (2) almelo bloeit (3)De markt werd geopend door wethouder Javier Cornelissen

almelo bloeit (4)Gedeputeerde Erik Lievers

almelo bloeit (5) almelo bloeit (6)Samen even een plantje poten

almelo bloeit (7)Ja daar krijg je vieze handen van en van een pen niet

almelo bloeit (8)Eerst even nog een lampje op zonne-energie plaatsen

almelo bloeit (9) almelo bloeit (10) almelo bloeit (11)Wilfried Finkers hield een humoristisch peppraatje hij was zeer goed

almelo bloeit (12) almelo bloeit (13) almelo bloeit (14) almelo bloeit (15) almelo bloeit (16) almelo bloeit (17) almelo bloeit (18) almelo bloeit (19) almelo bloeit (20) almelo bloeit (21) almelo bloeit (22) almelo bloeit (23) almelo bloeit (24) almelo bloeit (25)