Hart van Almelo in miniatuur

Hart van Almelo in miniatuur

De op schaal gemaakte maquette van het stadscentrum welke te zien is in het Huis van Katoen en Nu is dankzij leden van de De Hoaltsnieders voorzien van enkele tot dusver ontbrekende gebouwen waaronder het nieuwe stadhuis. Afgelopen vrijdag onthulde burgemeester Jon Hermans de (voorlopige) gecomplementeerde uit hout gesneden plattegrond van de binnenstad. Het hart van het centrum wordt thans gemarkeerd door een bordje met het logo van deze krant. ‘De krant bracht me op dit idee en de uitgever heeft toestemming gegeven’, aldus voorzitter Nico Schipper van de 30 leden tellende houtsnijdersvereniging. De gehele vrijdag en de dag erna waren clubleden met hun beitels en gutsen in het museum aanwezig en lieten zien waartoe zij in staat waren. ‘We gaan de komende tijd de maquette verder uitbreiden en houden hierbij ook rekening met de herinrichting van de binnenstad’.

hart van almelo (6)De burgemeester Jon Hermans werd verwelkomt door voorzitter Gerrit van Woudenberg

Willem Dijkema en Martin Kroeskop

hart van almelo (5)

hart van almelo (1) hart van almelo (2) hart van almelo (3) hart van almelo (7) hart van almelo (8) hart van almelo (9) hart van almelo (10) hart van almelo (11) hart van almelo (12)Nico Schipper voorzitter van De Hoaltsnieders en burgemeester  Jon Hermans onthulde de maquette

hart van almelo (13) hart van almelo (14) hart van almelo (15) hart van almelo (16) hart van almelo (17) hart van almelo (18) hart van almelo (19) hart van almelo (20)

hart van almelo (4) hart van almelo (21)De Hoaltsnieders hebben hun mooie kunststukken er neer gezet

hart van almelo (1)

hart van almelo (22) hart van almelo (23)Jack Smeenk samen met burgemeester Jon Hermans

Alles wat maar met Almelo te maken heeft Jack Smeenk bij elkaar gebracht

zelfs het oude tapijt  uit het gemeentehuis ligt hier

hart van almelo (24) hart van almelo (25) hart van almelo (26) hart van almelo (27)Zelfs de Familie van Rechteren kwam even naar de maquette kijkken

hart van almelo (28) hart van almelo (29) hart van almelo (30)