Verbindingsbrug over het kanaal Almelo- Nordhorn

U bent als pers van harte uitgenodigd voor het plaatsen van de recreatieve verbindingsbrug over het kanaal Almelo- Nordhorn, ter hoogte van de Drostendijk

donderdag 21 april tussen 11:00 en 12:00 uur

Dan zal de laatste handeling plaatsvinden om de recreatieve verbindingsbrug te plaatsen. De verbindingsbrug is van oorsprong een idee van de bewoners van de woonwijk De Markgraven. Door de aanleg hiervan ontstaat er een nieuwe oversteekmogelijkheid van het kanaal, waardoor de gebruiksmogelijkheden van het gebied vergroot worden. Daarnaast draagt het bij aan de recreatieve/toeristische gebruiksmogelijkheden van het gebied. De brug is bijzonder van aard. Het is de eerste brug in de omgeving die in z’n geheel bestaat uit met glasvezel versterkte kunststof. het gewicht van de brug is 4500 kilo brug over almelo nordhorn kanaal (2)

 

Iedereen staat paraat

brug over almelo nordhorn kanaal (3)

De kraan is er

brug over almelo nordhorn kanaal (4) brug over almelo nordhorn kanaal (5) brug over almelo nordhorn kanaal (6) brug over almelo nordhorn kanaal (7)

De duwboot er vast in het water

 

brug over almelo nordhorn kanaal (8) brug over almelo nordhorn kanaal (9) brug over almelo nordhorn kanaal (10) brug over almelo nordhorn kanaal (11)

Daar zijn de pontons

brug over almelo nordhorn kanaal (12) brug over almelo nordhorn kanaal (13) brug over almelo nordhorn kanaal (14) brug over almelo nordhorn kanaal (15) brug over almelo nordhorn kanaal (16) brug over almelo nordhorn kanaal (17) brug over almelo nordhorn kanaal (18) brug over almelo nordhorn kanaal (19)

De brug is ook mooi op tijd

brug over almelo nordhorn kanaal (20) brug over almelo nordhorn kanaal (21) brug over almelo nordhorn kanaal (22) brug over almelo nordhorn kanaal (23) brug over almelo nordhorn kanaal (24) brug over almelo nordhorn kanaal (25) brug over almelo nordhorn kanaal (26) brug over almelo nordhorn kanaal (27) brug over almelo nordhorn kanaal (28) brug over almelo nordhorn kanaal (29) brug over almelo nordhorn kanaal (30) brug over almelo nordhorn kanaal (31)

Even aftekenen voor de brug en de chauffeur kan weer weg

brug over almelo nordhorn kanaal (32) brug over almelo nordhorn kanaal (33) brug over almelo nordhorn kanaal (34) brug over almelo nordhorn kanaal (35) brug over almelo nordhorn kanaal (36) brug over almelo nordhorn kanaal (37) brug over almelo nordhorn kanaal (38) brug over almelo nordhorn kanaal (39)

En nu naar de plaats duwen

brug over almelo nordhorn kanaal (40) brug over almelo nordhorn kanaal (41) brug over almelo nordhorn kanaal (42) brug over almelo nordhorn kanaal (43) brug over almelo nordhorn kanaal (44) brug over almelo nordhorn kanaal (45) brug over almelo nordhorn kanaal (46)

De kraan gaat gelijk mee

brug over almelo nordhorn kanaal (47) brug over almelo nordhorn kanaal (48) brug over almelo nordhorn kanaal (49) brug over almelo nordhorn kanaal (50) brug over almelo nordhorn kanaal (51) brug over almelo nordhorn kanaal (52) brug over almelo nordhorn kanaal (53) brug over almelo nordhorn kanaal (54) brug over almelo nordhorn kanaal (55) brug over almelo nordhorn kanaal (56) brug over almelo nordhorn kanaal (57) brug over almelo nordhorn kanaal (58) brug over almelo nordhorn kanaal (59) brug over almelo nordhorn kanaal (60) brug over almelo nordhorn kanaal (61) brug over almelo nordhorn kanaal (62) brug over almelo nordhorn kanaal (63) brug over almelo nordhorn kanaal (64) brug over almelo nordhorn kanaal (65) brug over almelo nordhorn kanaal (66) brug over almelo nordhorn kanaal (67)

En daar ligt hij dan