Feestelijke oplevering Dollegoorbrug

Feestelijke oplevering Dollegoorbrug

Wethouder Anja Timmer verrichtte de officiële ingebruikname van de gerenoveerde Dollegoorbrug. De brug is van vitaal belang in de verkeersring rondom de stad. Een bijna 60 ton wegende dieplader met kraan van Bolk Transport die op weg was van Lübeck naar Landgraaf luisterde het feestje op door stapvoets te rijden over de parallelweg van de vernieuwde brug. Hierna ging de brug open waarna een zomp als eerste vaartuig de doorvaart maakte. De Dollegoorbrug is een aantal weken afgesloten geweest aangezien het kunstwerk dringend toe was aan groot achterstallig onderhoud bestaande uit gebreken aan het beton, het stalen brugdek met draaipunten, remmingswerken en moesten een aantal veiligheidsmaatregelen aangebracht worden. De kosten bedroegen ruim 1 miljoen euro.

Tekst Eddy Kolfoort

opening dollegoorbrug (1) opening dollegoorbrug (2) opening dollegoorbrug (3) opening dollegoorbrug (4)

Anja Timmer kreeg even uitleg hoe ze de truck moest besturen

opening dollegoorbrug (5) opening dollegoorbrug (6)

Staat haar goed haar nieuwe job

opening dollegoorbrug (7) opening dollegoorbrug (8) opening dollegoorbrug (9) opening dollegoorbrug (10) opening dollegoorbrug (11) opening dollegoorbrug (12) opening dollegoorbrug (13) opening dollegoorbrug (14) opening dollegoorbrug (15) opening dollegoorbrug (16) opening dollegoorbrug (17)