De Hel van Twente 1100 toerfietsers

De Hel van Twente

Dankzij het aangename fietsweer trok de 28e Hel van Twente ongeveer duizend deelnemers. De toertocht, georganiseerd door de Almelose toervereniging Ruiten Drie, kende drie afstanden. 60, 100 en 160 kilometer. De routes voerden via Ootmarsum naar Duitsland en daar moest af en toe flink geklommen worden. Pauzeposten waren er onder andere in Itterbeck en Agelo. Het clubgebouw van PH aan de Veenelandenweg was het start- en finishpunt.

1100  toerfietsers bij Hel van Twente

De Hel van Twente trok woensdag 25 mei 1100 deelnemers. Dat aantal overstijgt de verwachtingen van de Almelose Toerfietsvereniging Ruiten Drie. “Wij zijn heel tevreden dat wij zoveel toerfietsers mogen ontvangen.” zegt Wilbert Willemsen namens de organisatie. “Vorig jaar hadden we pech met een vals weeralarm, nu was het uitstekend fietsweer en mikten we op zo’n 1000 man. We hebben veel complimenten gehad.”

Of alle complimenten ook de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) ook hebben bereikt is voorlopig nog een vraag. Ruiten Drie wil graag voor deze toertocht de maximale waardering van 3 sterren binnenhalen en vroeg de NTFU om de tocht te waarderen. Hoe de bond oordeelt is nog even afwachten.

de hel van twente (1) de hel van twente (2) de hel van twente (3) de hel van twente (4) de hel van twente (5) de hel van twente (6) de hel van twente (7) de hel van twente (8) de hel van twente (9) de hel van twente (10) de hel van twente (11) de hel van twente (12) de hel van twente (13) de hel van twente (14) de hel van twente (15) de hel van twente (16) de hel van twente (17) de hel van twente (18) de hel van twente (19) de hel van twente (20) de hel van twente (21) de hel van twente (22) de hel van twente (23) de hel van twente (24) de hel van twente (25) de hel van twente (26) de hel van twente (27) de hel van twente (28) de hel van twente (29) de hel van twente (30) de hel van twente (31) de hel van twente (32) de hel van twente (33) de hel van twente (34) de hel van twente (35) de hel van twente (36) de hel van twente (37)

Alle foto’s staan op  OYPO  kijk boven aan