HERACLES MASSAAL GEHULDIGD DOOR ALMELOOS PUBLIEK

 

HERACLES MASSAAL GEHULDIGD DOOR ALMELOOS PUBLIEK

 

Het was een gekkenhuis in de stad toen het elftal, de begeleiding, het bestuur en de technische staf om 18.00 uur op de platte wagen klom voor een rondrit door de stad. Langs de route stonden honderden mensen die de helden toejuichten vanwege het behalen van Europees voetbal afgelopen zondag na een 0-2 zege in en tegen FC Utrecht.

Met veel muziek en een muziekkorps uit Borne voorop werd een tocht door de stad gemaakt via de Rembrandtlaan, het van Dronkelaarsplein en de Oude Veemarkt en via de Grotestraat Zuid naar het centrum.

Daar hadden zich inmiddels ruim zes duizend fans verzameld om de club Heracles te huldigen met fakkels, veel vuurwerk en spandoeken. Op het dak van fast-food keten Mac Donalds werd dit enorme feest gevierd onder het toeziend oog van burgemeester Jon Hermans en de wethouders Irene ten Seldam en Anja Timmer..

Opgezweept door keiharde muziek waar vooral “We are the champions”een succesnummer was, sprak voorzitter Jan Smit de menigte toe. Hij schetste dat dit succes is bewerkstelligd door de totale club, bestuur, spelers, technische- en Medische staf, maar ook door iedereen die op welke wijze zich ook maar inspant voor de club. Belangrijk, zo sprak hij, zijn jullie als fans die een enorme steun waren dit seizoen en zonder jullie hadden we het dan ook  niet gered. Mark Jan Fledderus sprak als aanvoerder zijn dank uit aan club en supporters en wees op het feit dat dit de overwinning was van het collectief. Met jullie hulp is dit allemaal gelukt en daarom bedankt trouwe fans die ons in heel veel wedstrijden hebben gesteund, de steun die we zo nodig hadden.

 

Daarna kregen de fans de gelegenheid de spelers die aangekondigd werden door de stadionspeaker van Heracles toe te juichen tijdens de voorstelronde en gingen spelers en supporters compleet uit hun dak. Een feest dat daarna nog uren duurde en het duurde lang voordat de rust in de binnenstad van Almelo was weergekeerd.

Tekst Hendry Bosch

 


Foto’s Roel Immink en Twentsefotosite

huldiging (1)huldiging (18)

De stoet stel zich op

huldiging (19)huldiging (20)

Daar komen ze aan

huldiging (21)

De spelers op de wagen van Bolk

huldiging (22)

Dan het bestuur en medewekers

huldiging (23)huldiging (24)huldiging (25)huldiging (26)huldiging (2)

Andre en Andre die brengt de stemming er al vast in

huldiging (3)

Het marktplein loopt al mooi vol

huldiging (4)

Daar komen ze aan

huldiging (5)huldiging (6)huldiging (7)

Het feest kan beginnen

huldiging (8)huldiging (9)huldiging (10)huldiging (11)huldiging (12)huldiging (13)huldiging (14)huldiging (15)huldiging (16)huldiging (17)huldiging (27)huldiging (28)huldiging (29)huldiging (30)huldiging (31)huldiging (32)huldiging (33)huldiging (34)huldiging (36)huldiging (37)

Mensen allemaal bedankt voor jullie steun