Officiële herdenking bij Wethouder E. van Dronkelaarplein

Herdenkingsdienst en stille tocht

Om 18.30 uur was er in Hof 88 aan de Hofkampstraat een herdenkingsbijeenkomst  waar het Scoop project ‘back to the present’ over Auschwitz wordt gepresenteerd.  . Om ca. 19.15 uur volgt de stille tocht (onder begeleiding van tamboers van de Koninklijke Almelose Harmonie) via Hofkampstraat, Grotestraat Zuid, Bornsestraat naar het Wethouder E. van Dronkelaarplein. Inwoners van Almelo waren uitgenodigd zich bij de stille tocht aan te sluiten..

 

Officiële herdenking bij Wethouder E. van Dronkelaarplein

Om 19.30 uur begon de officiële herdenking aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein. Na de toespraak van burgemeester Hermans-Vloedbeld, volgt een gedicht dat wordt voorgedragen door Leonie Kamara, leerlinge van SG Erasmus en een korte info over het Scoop project ‘back to the present’. Om één minuut voor acht wordt de taptoe gespeeld en om acht uur zijn we twee minuten stil. Aansluitend zijn er krans- en bloemleggingen door diverse organisaties en inwoners. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Orkest van Almelo, het Almelo’s Mannenkoor en het Almelo’s Christelijk Mannenkoor.

doden herdenking (1) doden herdenking (2) doden herdenking (3) doden herdenking (4) doden herdenking (5) doden herdenking (6) doden herdenking (7) doden herdenking (8) doden herdenking (9) doden herdenking (10) doden herdenking (11) doden herdenking (12)Een gedicht dat werd voorgedragen door Leonie Kamara, leerlinge van SG Erasmus

doden herdenking (13) doden herdenking (14) doden herdenking (15) doden herdenking (16) doden herdenking (17) doden herdenking (18) doden herdenking (19) doden herdenking (20) doden herdenking (21) doden herdenking (22) doden herdenking (23) doden herdenking (24) doden herdenking (25) doden herdenking (26) doden herdenking (27) doden herdenking (28) doden herdenking (29) doden herdenking (30) doden herdenking (31) doden herdenking (32) doden herdenking (33) doden herdenking (34) doden herdenking (35) doden herdenking (36) doden herdenking (37) doden herdenking (38) doden herdenking (39) doden herdenking (40) doden herdenking (41) doden herdenking (42)