Peter-Jort Bakhuis, de winnaar van de Overijssel Debat Award

Prijsuitreiking Overijssel Debat Award Almelo

Peter-Jort Bakhuis, de winnaar van de Overijssel Debat Award Almelo kreeg woensdag 11 mei de wisseltrofee uitgereikt. Peter-Jort, leerling van CSG het Noordik, kwam als beste jonge debater uit de bus na een aantal voorronden in de Almelose raadszaal en een finale in het provinciehuis in Zwolle.

Leerlingen van vijf Almelose middelbare scholen streden om de felbegeerde titel. De debatwedstrijd is een initiatief van de gemeente Almelo, de provincie Overijssel en het Pius X College in Almelo. Doel ervan is om jongeren al vroeg kennis te laten maken met het democratische proces en de kunst van het debatteren. Ook is het voor de gemeente een manier om jongeren te betrekken bij het werk en de taken van de lokale overheid.

Provincie Overijssel  Letty IJsinga  Kitty Walter

Gemeente Almelo   Anne-Floor Heijerman  Yvette Engbers

Kunstenaar  Randy van Lingen

 m_COEN0773Kunstenaar  Randy van Lingen

m_COEN0778 

m_COEN0786 m_COEN0787 m_COEN0789 m_COEN0790 m_COEN0791 m_COEN0792 m_COEN0796 m_COEN0800XPeter-Jort Bakhuis kreeg uit handen Randy van Lingen de wisseltrofee

m_COEN0804 m_COEN0808 m_COEN0815 m_COEN0820