Wat een een verrassende verschijning donderdag ochtend in Almelo.

Als ” Peace Pelgrim ” onderweg voor een betere aarde.

Wat een een verrassende verschijning donderdag ochtend in Almelo.

Met zijn zelfgemaakte aanhangkar , helemaal bekleed met een voorstelling van een schone duurzame aarde .op het deksel staat een windmolen , waterrad , ijsbeer in schone envirement ,alles zelfgemaakt bewegend op zonne energie.

Lucas de Groot uit zeeland loopt 20000 kilometers voor een schone aarde.

Wat is je motivatie? Sinds hij Grootvader is geworden , wil hij niet alléén voor zijn kleinkinderen, de aarde schoner achterlaten dan dat hij hem heeft aangetroffen.

Lucas heeft nu al 7000 km gelopen in 3 jaar.

Waar heb je zoal gelopen? 2 jaar in Engeland gelopen.

Waar verbleef je in Engeland?  Bij geloofsgenoten: Quakers , waar hij heel hartelijk werd ontvangen en deze quakers belden door heel Engeland als hij hun richting uitging om Lucas onderdak en eten te geven , en dat deden ze maar al te graag!

En in Duitsland kon ik bij een internationale fietsorganisatie overnachten .

In zijn zelfgetrokken kar , waar hij een Keltische harp meeneemt , speelt Lucas regelmatig in of voor kerken. De mensen zijn heel enthousiast dat hij dit zo doet.

Lucas was helemaal verrast toen hij na 3 weken in Duitsland te hebben gelopen , vanochtend Almelo aandeed , en overdonderd was door het enthousiasme van de Almeloërs , die hem heel hartelijk begroeten met gratis koffie . Prachtig

m_COEN1651X m_COEN1653X m_COEN1659 m_COEN1662X m_COEN1663 m_COEN1664