Almelose ruiterdagen voor de 50 ste keer.

Almelose ruiterdagen voor de 50 ste keer.

 

Je hoeft niet speciaal van paarden te houden om het feest van vijftig maal Almelose ruiterdagen mee te komen vieren.

Natuurlijk is er dagelijks ruitersport maar het randprogramma is ook alleszins de moeite waard.

Het zijn niet alleen de ervaren topruiters uit het professionele circuit die aantreden maar ook de amateur die voor zijn of haar hobby rijdt.

 

Een hoogtepunt uit het randprogramma was de koetsenrit die gehouden werd zondag j.l. en waarin tal van koetsen, samen met bespanning en koetsier een schitterende rit maakten door het Twentse landschap. Om half elf werd gestart bij manage de Bosrand in Almelo en via Zenderen en Bornerbroek bestreek dit gezelschap een deel van Twente om daarna weer terug te keren op het Marktplein in Almelo waar veel publiek het schouwspel maar al te graag gadesloeg.

Voor deze tocht had een groot aantal koetsen zich aangemeld waarvan een groot deel authentiek (ruim 100 jaar oud) en waarvan de deelnemers klederdracht uit die tijd droegen. Onderweg werden de deelnemers gadegeslagen door een deskundige jury die moest vaststellen wie uiteindelijk met de prijzen zou gaan strijken.

Terug op de manage de Bosrand werd aan het aanwezig publiek een defilé gegeven zodat iedereen nog eens kon zien welke een fraaie uitdossingen er te bewonderen vielen.

 

Yvonne Schakers uit Bant (N.O.P.) werd aangewezen als beste en mooiste  span. De tweede prijs ging naar de familie Braakhuis uit Lemselo terwijl het team Kooiker uit Oele (bij Hengelo Ov) met hun mini paardjes beslag legden op de derde prijs.

Na een rit door de bak van manage de Bosrand besloten zij hun aandeel aan de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen.

Tekst  Hendry Bosch

Foto’s  Roel Immink  en  Twentsefotosite.nl

KOETSEN (1) KOETSEN (2) KOETSEN (3) KOETSEN (4) KOETSEN (5) KOETSEN (6) KOETSEN (7) KOETSEN (8) KOETSEN (9) KOETSEN (10) KOETSEN (11) KOETSEN (12) KOETSEN (13) KOETSEN (14) KOETSEN (15) KOETSEN (16) KOETSEN (17) KOETSEN (18) KOETSEN (19) KOETSEN (20) KOETSEN (21) KOETSEN (22) KOETSEN (23) KOETSEN (24) KOETSEN (25) KOETSEN (26) KOETSEN (27) KOETSEN (28) KOETSEN (29) KOETSEN (30) KOETSEN (31)

m_ROEL1027 KOETSEN (32) KOETSEN (33) KOETSEN (34) KOETSEN (35) KOETSEN (36) KOETSEN (37) KOETSEN (38) KOETSEN (39) KOETSEN (40)Alle Foto’s  staan op  OYPO  kijk boven aan