Het Pius X College haalt meer dan 5500 euro op voor KiKa

Het Pius X College haalt meer dan 5500 euro op voor KiKa

 

Zo’n 200 leerlingen en enkele docenten liepen dinsdagmiddag mee in de (door het Pius X College, locatie Aalderinkshoek, georganiseerde) sponsorloop Run for KiKa Team Melvin.

De opbrengst van de run – ruim 5500 euro en de teller loopt nog – gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij.

 

Eén van de leerlingen van het Pius X, Melvin Schomaker lijdt aan leukemie. Twee Almeloërs, Ronnie Munster en Nico Bijenhof, zijn zo begaan met Melvin dat dit hen ertoe beweegt deel te nemen aan de ‘Run voor KiKa marathon’ in New York. Enkele weken geleden hebben ze gevraagd of leerlingen van het Pius X deze actie willen sponsoren, waarna het idee van de sponsorloop is ontstaan.

 

Uiteraard waren beide heren, net als Melvin, zijn moeder en zus Melanie, ook bij de run aanwezig die werd gehouden op het sportveld van de school. Bovendien spraken ze voorafgaand aan het startsignaal hun waardering uit voor de actie: “Fantastisch dat jullie je op deze manier inzetten voor KiKa en Melvin”, zei Ronnie tegen de leerlingen. “Ik word er zelfs emotioneel van, echt geweldig!”, voegde Nico eraan toe. Na deze mooie woorden klonk het startschot en gingen de lopers onder luid applaus fanatiek van start. Na vele rondjes om het sportveld kwam iedereen moe maar voldaan weer over de finish.

Het Pius X kan terugkijken op een zeer geslaagde sponsorloop en bedankt alle leerlingen, medewerkers, en natuurlijk alle sponsoren die hebben bijgedragen aan deze geweldige actie!

Foto’s Tom Mistrate Haarhuis

m_DSC01693 m_DSC01694m_DSC01706 m_DSC01732 m_DSC01742