Riël Klumper werd op de Vip avond geridderd

    Riël Klumper werd op de Vip avond geridderd

Enerverende slotavond

Naast dat het op de zogenaamde VIP avond in eerste instantie met bakken uit de lucht kwam, regende het ook onderscheidingen en waren er spectaculaire shows.

Na de grote prijs van Almelo springen, gewonnen door Iris Hakvoort uit Stegeren kregen wij een demonstatie van de Gravenruiters, een zusterorganisatie die zich inzet voor het paardrijden voor mensen met een beperking. Zij zetten nu in op een koets waar een rolstoelgebruiker op kan.

Daarna volgde een hoogtepunt in ons programma. Wim Vos uit Wierden werd voor 50 jaar trouwe dienst als vrijwilliger bij de Almelose Ruiterdagen en Looleeruiters een plaquette aangeboden en werd benoemd tot “LID VAN VERDIENSTE”. Tijdens de toespraak werd er aan gememoreerd dat Wim eerst vele jaren als actief springruiter heeft gereden maar toen hij zijn vrouw tegenkwam, de keuze moest maken: of paard of haar. Natuurlijk heeft hij voor haar gekozen en daarmee startte zijn carrière als Gastheer en PR man van de Almelose Ruiterdagen. Vorig jaar heeft hij nog een ernstig ongeluk gehad op de manege. Hij werd onfortuinlijk overreden door een paardentrailer en werd met een gecompliceerde beenbreuk opgenomen in het ZGT.

Een demonstratie die daarop volgde leverde een geweldig applaus op. Dit was een demonstratie van 4 Looleeruiters die in een 4-tal een kür op muziek reden. Een prachtig schouwspel en geweldige prestatie van deze dames.

Onder het oog van het 4-tal werd door de Locoburgemeester Irene ten Seldam een Koninklijke onderscheiding opgespeld bij Riël Klumper, al vele jaren voorzitter van de Almelose Ruiterdagen. Hij kreeg deze onderscheid, Lid in de Orde van Oranje Nassau, voor zijn geweldige inzet van 50 jaar voor de Almelose Ruiterdagen, Twents Hippisch Centrum maar ook zijn betrokkenheid bij de paardensport in het algemeen.

De avond werd afgesloten met de Grote Prijs van Almelo dressuur, welke werd verreden in een kür op muziek. Acht deelnemers kwamen aan de start maar niet voordat Olympische dressuurruiter Frank Hosmar zijn Olympische kür van Rio heeft laten zien..

Al met al een zeer enerverende avond die nat begon maar eindigde in een bloemen en lintjes regen.

vip avond (1)

vip avond (33) vip avond (2) vip avond (3) vip avond (4) vip avond (5) vip avond (6) vip avond (7) vip avond (8) vip avond (9) vip avond (10) vip avond (11) vip avond (12) vip avond (13) vip avond (14) vip avond (15) vip avond (16) vip avond (17) vip avond (18) vip avond (19) vip avond (20) vip avond (21) vip avond (22) vip avond (23) vip avond (24)

Wim Vos was 50 jaar in dienst werd even in de bloemen gezet samen met zijn vrouw

vip avond (25) vip avond (26) vip avond (27) vip avond (28) vip avond (29) vip avond (30) vip avond (31) vip avond (32) vip avond (33) vip avond (34) vip avond (35) vip avond (36)