Stichting Mensen voor mensen organiseert dit jaar weer een HARING GALA

Stichting Mensen voor mensen organiseert dit jaar weer een HARING GALA

Dit jaar werd alweer voor de zesde editie gehouden en is nu  één van de meest besproken evenementen in de regio. Deze editie wordt groots en spraakmakend gevierd. Inmiddels staat het Haring Gala regionaal bekend als de plek waar de meest toonaangevende gasten uit de politiek en het Twentse bedrijfsleven samenkomen.

Gala

Op uitnodiging verzamelen donderdag 2 juni 2016 vanaf 18:00 uur 250 Twentse topondernemers zich in het vernieuwde Heracles Stadion waarbij niet alleen haring wordt geproefd maar ook genetwerkt kan worden. Vanaf 18:30 uur waren vooraanstaande koks uit de Twentse horeca acte de préséance geven en een voortreffelijk drie gangen diner aanbieden. De muzikale omlijsting  werd verzorgd door niemand minder dan de bekende pianist Jan Vayne.

Veiling

Alle uitgenodigde gasten laten zich van de goede kant zien  de veiling waarvan de opbrengst bestemd is voor het goede doel. De veiling van de beroemde Hollandse haring gaat via het Amerikaanse systeem.  Bedoeling van dit systeem is dat iedereen een bod  uitbrengt voor een bedrag van minimaal € 250,-. De veiling wordt, net als andere jaren, geleid door de zeer enthousiaste veilingmeester Albert Hendrikse (directielid Nijhof Wassink Groep). Naast het eerste vaatje haring kan er ook geboden worden op vele interessante items waaronder een meet and greet met Ronald Koeman in Southampton.

Het goede doel

Stichting Mensen voor mensen zal de opbrengst, net als voorgaande jaren, schenken aan regionale goede doelen. Afgelopen jaren is gekozen om de opbrengst te schenken aan onder andere:  Stichting Manna uit Twenterand, Stichting Wios Wierden-Enter, KiKa Stichting Kinderen Kankervrij, Woonvoorziening De Tyehof te Den Ham, Stichting BOOT uit Twenterand en Stichting Bowie uit Wierden. Deze organisaties hebben allen het doel om mensen in de regio een extra steuntje in de rug te geven en waar nodig hulp te bieden en te begeleiden.

De totale opbrengst is  82500 euro  het vaatje haring heeft opgebracht 35.750 euro

Het was een record opbrengst

haringparty (1)Hans Evers ontvangt Jan Vayne.

haringparty (2)

Het ontvangst comité

haringparty (3)

nog gauw de piano brengen voor Jan Vayne.

haringparty (4) haringparty (5) haringparty (6) haringparty (7)

daar komen de eerste gasten al aan

haringparty (8) haringparty (9) haringparty (10) haringparty (11) haringparty (12) haringparty (13) haringparty (14) haringparty (15) haringparty (16)
Alles is weer netjes verzorgd door het team van het  Almelounge.

haringparty (17) haringparty (18) haringparty (19) haringparty (20)Hans Evers samen met pianist Jan Vayne.

haringparty (21) haringparty (22) haringparty (23) haringparty (24) haringparty (25) haringparty (26) haringparty (27) haringparty (28) haringparty (29) haringparty (30) haringparty (31) haringparty (32) haringparty (33) haringparty (34) haringparty (35) haringparty (36) haringparty (37) haringparty (38)

Gertjan Verbeek

haringparty (39) haringparty (40)Ewald Huzink in gesprek met Gertjan Verbeek

haringparty (41)

haringparty (42) haringparty (43)De haring werd weer verzorgd door Maatjes Vispaleis

haringparty (44) haringparty (45) haringparty (46)Jan Torny kreeg het vaatje haring hij had het vaakst geboden

haringparty (47)

En de haring gleed zo naar binnen mmm ze waren lekker

haringparty (48) haringparty (49) haringparty (50)Veilingmeester Albert Hendrikse (directielid Nijhof Wassink Groep)

maakte het eind bedrag bekend  maar liefst  82500.00 Euro

haringparty (51) haringparty (52)