Theaterhotel Almelo fietst € 20.000 bij elkaar voor Campagneteam Huntington

Theaterhotel Almelo fietst € 20.000 bij elkaar voor Campagneteam Huntington

ALMELO – 30 juni j.l. vond de derde editie van het zakelijke evenement Mosselparty Almelo 2016 plaats. Een initiatief van Theaterhotel Almelo en één van haar restaurants De Sociëteit om het mosselseizoen op een ludieke, originele wijze te openen. Elke editie wordt door middel van dit evenement geld opgehaald voor een lokaal initiatief en dit jaar werd het goede doel Campagneteam Huntington centraal gesteld waarvoor maar liefst € 20.000 euro is opgehaald: een recordbedrag.

Voorafgaand aan de Mosselparty Almelo dook een team dat bestaande uit directieleden Esther Hammink en Jan-Willem Holtmaat en medewerkers van Theaterhotel Almelo mosselen op en vervoerde deze al fietsend van het Zeeuwse Yerseke naar Almelo en legde daarmee 247,5 kilometer af op Veloretti-fietsen. Het werd weer een (ietwat regenachtige) tocht voor in de boeken. “Wij snakken naar slaap. Al blijft het bij snakken, want we trappen immers lustig door. Voor de mosselparty met al haar heerlijkheden en gezelligheid die ons wachten bij de finish. Maar vooral voor een mooie bijdrage voor Campagneteam Huntington, om onderzoek te doen naar deze nare ziekte en ze te steunen in hun strijd om het uit te bannen.”, zoals Esther Hammink beschreef in één van de blogs die ze live bijhield. Dat lustig doortrappen is het team in ieder geval goed gelukt, want het verscheen eerder dan verwacht aan de finish. De Veloretti-fietsen werden later op de avond van de Mosselparty geveild. Deze leverde € 3.000 en ook andere items werden geveild wat gezamenlijk voor een recordbedrag van € 20.000 zorgde. Alle opbrengsten komen geheel ten goede aan Campagneteam Huntington.

Campagneteam Huntington

Landelijk wordt aandacht besteed aan Campagneteam Huntington. Almelose broer en zus Frank en Melanie Kroezen zijn dragers van de ziekte Huntington en gezicht van de campagne. Ondanks dat – zoals de slogan van de stichting luidt – ‘niemand over de ziekte praat’, moet de ziekte gehoord worden. Geld is nodig om wetenschappelijk onderzoek ter kunnen verrichten naar een geneesmiddel, maar zonder financiële hulp is redding voor de patiënten nog lang niet nabij.

In het verleden gesteunde doelen

In het verleden haalde Theaterhotel Almelo ruim € 15.000 op voor de kinderafdeling van het ZGT en € 8.500 voor diverse Almelose goede doelen als De Zonnebloem Vakanties, het Armoedepact Almelo en Stichting Speeltuin Het Nieuwland Almelo met de Mosselparty Almelo.

mosselparty (1) mosselparty (2) mosselparty (3) mosselparty (4) mosselparty (5) mosselparty (6) mosselparty (7) mosselparty (8) mosselparty (9) mosselparty (10) mosselparty (11) mosselparty (12) mosselparty (13) mosselparty (14) mosselparty (15) mosselparty (16) mosselparty (17) mosselparty (18) mosselparty (19) mosselparty (20) mosselparty (21) mosselparty (22) mosselparty (23) mosselparty (24) mosselparty (25) mosselparty (26) mosselparty (27) mosselparty (28) mosselparty (29) mosselparty (30) mosselparty (31) mosselparty (32) mosselparty (33) mosselparty (34)