Veiligheidsdag 2016 in Almelo

Veiligheidsdag 2016 in Almelo

Op zaterdag 11 juni werd er in Almelo een veiligheidsdag georganiseerd door o.a. de politie, brandweer en ambulancedienst. Ook medewerkers van Stadstoezicht Almelo, Veiligheidsregio Twente, Halt, Dierenambulance en de groene BOA (jacht en visserij) namen deel aan deze dag. Dit evenement vond plaats in en rondom het politiebureau   en de brandweerkazerne.

Bezoekers konden kennis maken met verschillende onderdelen van de politie. Er werden diverse demonstraties gegeven o.a. door de ME (Mobiele Eenheid), de politiebikers, de politie te paard en de hondengeleiders en hun honden met politiepup Battje. Battje wist de aandacht van vele bezoekers te trekken en stal diverse harten door zijn aanwezigheid.

Verder was er volop gelegenheid om met diverse politiemedewerkers in gesprek te gaan over het werken bij de politie. In en rondom de kazerne van de brandweer waren diverse demonstraties te zien. Er waren verschillende blusdemonstraties, werd er een persoon, die bekneld zit in een auto, bevrijd en lieten de brandonderzoekers zien wat de gevolgen zijn van een woningbrand. Ook het duikteam en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen en de jeugdbrandweer waren aanwezig en gaven demonstraties. Ook konden bezoekers zelf kleine brandjes en een vlam in de pan blussen.

Kinderen konden een politie of brandweer diploma halen, door verschillende opdrachten uit te voeren.

 

Foto’s Roel Immink

veiligsheiddag (1) veiligsheiddag (2) veiligsheiddag (3) veiligsheiddag (4) veiligsheiddag (5) veiligsheiddag (6) veiligsheiddag (7) veiligsheiddag (8) veiligsheiddag (9) veiligsheiddag (10) veiligsheiddag (11) veiligsheiddag (12) veiligsheiddag (13) veiligsheiddag (14) veiligsheiddag (15) veiligsheiddag (16) veiligsheiddag (17) veiligsheiddag (18) veiligsheiddag (19) veiligsheiddag (20) veiligsheiddag (21) veiligsheiddag (22) veiligsheiddag (23) veiligsheiddag (24) veiligsheiddag (25) veiligsheiddag (26) veiligsheiddag (27) veiligsheiddag (28) veiligsheiddag (29) veiligsheiddag (30) veiligsheiddag (31) veiligsheiddag (32) veiligsheiddag (33) veiligsheiddag (34) veiligsheiddag (35) veiligsheiddag (36) veiligsheiddag (37) veiligsheiddag (38) veiligsheiddag (39) veiligsheiddag (40) veiligsheiddag (41) veiligsheiddag (42) veiligsheiddag (43) veiligsheiddag (44) veiligsheiddag (45) veiligsheiddag (46) veiligsheiddag (47)