23e editie Eschrit Koets’n Keerls!

23e editie Eschrit Koets’n Keerls!

 

Tubbergse Paardendagen

De “Koets’n Keerls” maken  zich op voor de 23e editie van de “TUBBERGSE ESCH-RIT”. De Eschrit van de Koets’n Keerls start bij Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) in Tubbergen.

De talrijke aanspanningen van leden van de Twentse rijtuig- en arresleevereniging de Koets’n Keerls maken wederom hun opwachting. In 2016 doen zij dat voor de 23ste keer en opnieuw is de rit onderdeel van Hippisch Tubbergen.

Veel is er te zien van vervoermiddelen die door de adel en de landman gebruikt werden, zoals speciale rijtuigen om mee op bezoek te gaan, ter kerke te rijden, om mee te gaan trouwen, ter markt te gaan of ten doop.

De uitvoering was vaak afhankelijk van de welstand van de eigenaar en hing ten nauwste samen met wat de streek aan voertuigen bood. Toen de families op buitenplaatsen of in de steden een deel van hun rijtuigen afschaften en er een, toen nog, zeldzame automobiel voor in de plaats kwam, werd algemeen aangenomen dat het tijdperk van het rijtuig voorgoed verdwenen was; het tegendeel blijkt inmiddels waar.

In november 1969 werden de Koets’n Keerls opgericht en in de jaren zeventig kwamen er in Nederland heel wat rijtuigverenigingen bij. De Koets’n Keerls groeide uit tot één van de grootste verenigingen van Nederland.

De Esch-rit, die dit jaar voor de 23e keer georganiseerd wordt, telt ook dit jaar weer mee voor het Nederlands Kampioenschap van de N.V.T.G. (Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij dat dit jaar op 10 september in Lage Vuursche verreden zal gaan worden, waarbij geluncht wordt op paleis Soestdijk. Uiteraard is de Tubberger Eschrit een onderdeel van Hippisch Tubbergen.

Fotografen  Roel Immink  en  Twentsefotosite

koetsen keerls (1) koetsen keerls (2) koetsen keerls (3) koetsen keerls (4) koetsen keerls (5) koetsen keerls (6) koetsen keerls (7) koetsen keerls (8) koetsen keerls (9) koetsen keerls (10) koetsen keerls (11) koetsen keerls (12) koetsen keerls (13) koetsen keerls (14) koetsen keerls (15) koetsen keerls (16) koetsen keerls (17) koetsen keerls (18) koetsen keerls (19) koetsen keerls (20) koetsen keerls (21) koetsen keerls (22) koetsen keerls (23) koetsen keerls (24) koetsen keerls (25) koetsen keerls (26) koetsen keerls (27) koetsen keerls (28) koetsen keerls (29) koetsen keerls (30) koetsen keerls (31) koetsen keerls (32) koetsen keerls (33) koetsen keerls (34) koetsen keerls (35) koetsen keerls (36) koetsen keerls (37) koetsen keerls (38) koetsen keerls (39) koetsen keerls (40) koetsen keerls (41) koetsen keerls (42) koetsen keerls (43)Alle Foto’s  staan  op   OYPO  kijk boven aan