Fiets is terug in Grotestraat

 Grotestraat nu ook fietsstraat.

Fietsers mogen sinds afgelopen vrijdag fietsen in Grotestraat Noord en Zuid. Om vier uur ’s middags hadden een grote groep fietsers zich verzameld ter hoogte van Talamini. De speciale Burgercommissie die als motto heeft ‘Kies voor de fiets’ had zich er verzameld. Het geheel werd opgeluisterd door het Wilhelmina Dweilorkest die in gele kledij mee fietsten op een fiets met  ongeveer tien zitplaatsen. Nadat de heer Talamini een bel luidde ging de stoet op de fiets naar de Koornmarkt.

Hier  werden toespraken gehouden door de burgercommissie en Wethouder Irene ten Seldam. Zij liet de bel ook nog eens klinken en de stoet kon verder na een heerlijk ijsje van van Olfen. Bij Hudson werd nog eens getoost op het initiatief  om te mogen fietsen in de Grotestaat zo snel gerealiseerd werd. Elke twee maanden wordt met verschillende belanghebbenden geëvalueerd. ‘Als fietser zich als gast gedraagt komt het vast wel goed’, gaf wethouder ten Seldam iedereen mee.

fietsen in de stad (1) fietsen in de stad (2)

Dit is misschien wel de laatste keer dat de fietsen hier staan

fietsen in de stad (3)

Even bellen dat alles klaar staat

fietsen in de stad (4)

Zelf de Wethouder heeft zijn fiets versierd

fietsen in de stad (5)

Daar heb je de man met de bel

fietsen in de stad (6)

Hij krijgt er een zwaar hoofd van

fietsen in de stad (7) fietsen in de stad (8)Daar heb je het dweilorkest van de  fanfareorkest Wilhelmina

fietsen in de stad (9) fietsen in de stad (10)

Piet van Talamini mocht de bel luiden voor vertrek

fietsen in de stad (11) fietsen in de stad (12) fietsen in de stad (13) fietsen in de stad (14) fietsen in de stad (15) fietsen in de stad (16) fietsen in de stad (17) fietsen in de stad (18) fietsen in de stad (19)

Ja hoor het fietsen in de stad is begonnen

fietsen in de stad (20) fietsen in de stad (21) fietsen in de stad (22) fietsen in de stad (23)

Allemaal een ijsje van van Olfen

fietsen in de stad (24) fietsen in de stad (25) fietsen in de stad (26) fietsen in de stad (27)      En bij Hudson kregen ze allemaal een hapje en een drankje