Fraaie expositie huwelijksboot in Huis van Katoen en Nu

Fraaie expositie huwelijksboot in Huis van Katoen en Nu

ALMELO-  ‘Schuitje varen Roseetje drinken’ onder die titel werd op zaterdag 2 juli de tentoonstelling van Coen ten Heggeler over zijn speciale huwelijksboot geopend in het Huis van Katoen en Nu.. Voorzitter van de stichting het Huis van Katoen en Nu de heer Gerrit van Woudenbergh hield een passende toespraak bij de opening.

Hij restaureerde  een hele oude  boot die in 1935 in de buurt van Breukelen is gevonden.‘Ik ben ongeveer anderhalf jaar bezig geweest om dit oude schip vaarbaar te maken’, vertelt Coen ten Heggeler. Tijdens de expositie kan iedereen op de vele foto’s zien hoe de restauratie van de boot ‘Louise’ is verlopen. Ook  zijn er verschillende foto’s van bruidsparen die via het huwelijksbootje naar het stadhuis zijn gevaren.  Het eerste paar was Gabriëlla en Wouter Reuvekamp- Vonk van de bloemenwinkel Lysantus. De expositie is nog te zien tot en met eind augustus. Voor verdere info. www.coentenheggeler.nl

Coen ten Heggeler heeft eigen expositie in Huis van Katoen en Nu

Een bruidsboot en het terugkerende water in de stad zijn eigenlijk een vanzelfsprekende combinatie, maar je moet er maar opkomen. Bloemist Coen ten Heggeler deed dat en in de expositieruimte van het Huis laat hij zien hoeveel bloed, zweet en tranen het heeft gekost om van een volledig afgedankte boot een chique bruidsboot te maken. De expo is zeer informatief en sfeervol ingericht door Coen zelf en te bewonderen elke woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur, in de maanden juli en augustus.

 

huwelijksbootje (1) huwelijksbootje (2)

huwelijksbootje (14) huwelijksbootje (4) huwelijksbootje (5) huwelijksbootje (6) huwelijksbootje (7) huwelijksbootje (8)Gerrit van Woudenbergh deed de opening

huwelijksbootje (9) huwelijksbootje (10)

huwelijksbootje (16) huwelijksbootje (11) huwelijksbootje (12) huwelijksbootje (13) huwelijksbootje (15)